IFK Hässleholm

6

Apr
2009

Goda tecken för IFK

6/4 2009

Källa: Norra Skåne

IFK Hässleholm luftade 21 spelare i träningsmatchen mot Saxemara. Och 21 är som bekant ostraffbart. De gulsvarta vann följdriktigt med hela 5–0.
– Segermarginalen kunde till och med ha varit ytterligare något mål större än så, förklarar tränaren Daniel Nilsson.

Han låter väldigt belåten efter utskåpningen. Kanske inte så konstigt. För det finns många goda tecken just nu på IFK-himlen inför division två-premiären:
x Frånsett anfallaren Fisnik Alaj (som är borta hela våren) är alla hela och friska i truppen.
x Efter djupdykningarna mot Markaryds IF och Kristianstads FF tidigare i vintras, så pekar formkurvan nu stadigt uppåt.
x Och i veckan räknar lagledningen dessutom med att den spelskicklige sydafrikanen May Mahlangu ansluter.
– Med honom i truppen spetsas konkurrensen till ytterligare. Han visade redan i höstas att han kan bli en av de tongivande spelarna i vårt lag, menar Daniel Nilsson.

 Mahlangu har fram tills nu varit ordinarie i den sydafrikanska andradivisionen. Där har han använts mest som innermittfältare. Men den 20-årige sydafrikanen är allround, så han kan även spela yttermittfältare eller forward om det kniper.
– Om han bara får visumet och all pappersexercis klart, så hoppas vi att han kan spela med oss redan mot KFF på påskafton, säger IFK-tränaren.
Då lär säkert IFK-arna vara rejält taggade efter att ha blivit utspelade i det förra mötet av Peter Perssons gäng. Det var försäsongens stora djupdykning.
Upplägget med May Mahlangu blir samma som under förra året: han lånas ut av Helsingborgs IF, bor i Helsingborg, och tränar på förmiddagarna med HIF. Kvällsträningarna blir med IFK, och matcherna i gulsvart.

 Före seriegenrepet mot KFF i påsk, väntar det en cupmatch hemma på Österås mot superettanlaget Falkenbergs FF redan på onsdag kväll.
– Eftersom vi har två viktiga matcher den kommande veckan, så tyckte jag och Affe (Jönsson) att det var läge att utnyttja hela truppen och låta alla få spela en hel halvlek.
Men trots att IFK alltså bytte ut en hel startelva (frånsett Anton Svensson), så fortsatte laget att metodiskt trumma på med sitt inövade spelsystem.
– Det märks att höstens starka spel har satt sig. Den här försäsongen har, frånsett en mindre bra period i tio dagar, sett riktigt lovande ut, menar Daniel Nilsson.

 Mot Saxemara IF visade Simon Larsson att den goda målaptiten håller i sig. Han gjorde 3-0 på ett friläge i början av den andra halvleken.
Dessförinnan hade IFK tagit ledningen redan i den första halvlekens sjunde minut, när Johan Birgersson knoppade in en hörna. 2-0-målet kom efter en halvtimmes spel, när Pontus Björnsson höll sig framme på en retur.
Målskyttet avslutades sedan i den andra halvleken av Burim Rexhepi och Anton Svensson.
– Saxemara kvalade till tvåan ifjol och väntas bli topplag i trean, så de ska trots allt hålla ganska god klass, säger Daniel Nilsson om helgens skrala motstånd från Blekinge.
På onsdag blir det en helt annan värdemätare för IFK i svenska cupen.

Ola Axelsson
sporten@nsk.se

Tillbaka