IFK Hässleholm

25

Mar
2009

IFK:s lagbygge snart klart

25/3 2009

Källa Norra Skåne

Läget ljusnar allt mer för IFK Hässleholm inför seriestarten om några veckor. På tisdagen skrev Bobby Alm Nilsson, Fredrik Hägglund och Peter Olsson under nya kontrakt.

– Känns fantastiskt då det var tre riktiga nyckelspelare som skrev på för ännu en ny säsong, säger Peter Wolff, värvningsansvarig i IFK Hässleholm.
– Nu återstår bara att signera nytt kontrakt med Burim Rexhepi. Vi är i stort sett överens med honom så jag är rätt så säker på att han blir klar någon gång nästa vecka.
För Bobby Alm Nilsson blir det femte säsongen i IFK sedan han kom från Perstorp 2005. Nilsson tyckte inte att det var något lätt beslut att bestämma sig för ytterligare ett år i IFK.
– Nej, det var första gången jag tvekade att förlänga med iFK. Beskedet att vi skulle gå ner i lön i höstas kom som en chock. För mig var det andra gången under tiden i IFK då vi även sänkte våra löner när vi låg i ettan säsongen 2006.
– Men IFK kan ju inte rå för att vi befinner oss i en lågkonjuktur och dessutom har vi väl inte levererat så bra på plan. Magkänslan sa dock att det kändes rätt med ett år till i IFK.
Bobby Alm Nilsson är glad för att även försvarskollegorna Fredrik Hägglund och Peter Olsson skrev på nya kontrakt.
– Det var viktigt att vi fick behålla vår centrallinje. Tycker det ser riktigt lovande ut nu inför säsongsstarten, säger Bobby.
– En av anledningarna till att jag skrev på var att jag vill vinna serien med IFK. Vill inte lägga ner en massa tid på fotbollen för att bli femma i serien.
En som saknas i IFK är lånet från Helsingborg i höstas, sydafrikanen May Mahlangu, som ännu inte dykt upp i Sverige. Det var meningen att han skulle återvända med Helsingborg då de flög hem från sitt träningsläger där för någon vecka sedan.
För Bobby Alm Nilsson och IFK Hässleholm väntar det en hel del matchande innan seriepremiären hemma mot Lilla Torg den 19 april. På lördag blir det en tripp till Köpenhamn för ett möte mot B 1903 medan IFK spelar mot Kalmarlaget Berga borta på söndag i cupens andra omgång.

 

Jan Rydén

Tillbaka