IFK Hässleholm

7

Mar
2009

Dålig vecka för IFK

7/3 2009

Källa: Norra Skåne

IFK Hässleholm har inte alls haft någon bra vecka.
0–3 mot Markaryds IF i tisdags följdes på lördagen upp med en klar förlust mot Kristianstads FF med hela 2–6. Två väckarklockor för det gulsvarta laget.

Mot Markaryd saknades förvisso några av de ordinarie spelarna. Men det kunde inte IFK skylla den stora förlusten mot KFF på. Det var klasskillnad, helt enkelt.

Hur kan det bli så här?
–Det är väl just den frågan som vi ställer oss. Det här var den klart sämsta matchen som vi gör på jättelänge, säger en mycket besviken Daniel Nilsson.

Att IFK-arna inte alls var på tårna i matchen visar att fyra av KFF:s sex mål kom på fasta situationer, tre på hörna.

– Det ska förstås bara inte få hända. Men vi var passiva idag, vår tidigare aggressivitet var som bortblåst. De får styra och ställa för mycket, säger IFK-tränaren.

Redan efter tjugo minuter stod det 2-0 till hemmalaget, och i halvtid hade det runnit iväg till 4-0. Då agerade IFK-tränarna och bytte ut tre spelare i paus. Andra halvleken blev lite bättre för IFK, men var ändå inte speciellt mycket att yvas över.

–Nä, det är bara två spelare som kan få godkänt för sina insatser idag, det är Bobby (Alm Nilsson) och Simon (Larsson), säger Daniel Nilsson.

Simon Larsson svarade för IFK:s båda mål, och han är redan uppe i totalt fem mål i träningsmatcherna. Kanske kan han fylla tomrummet efter Fisnik Alaj, som ju blir borta en längre tid efter en bilolycka.

Efter några lovande insatser tidigare på försäsongen, så trodde kanske IFK-arna att allt plötsligt bara skulle rulla på av sig själv. Så fungerar det inte. Utan en hög kampmoral kommer man ingenstans i dagens fotboll.

–Så är det, och det var nyttigt för laget att inse just det, vi måste jobba för varandra, som ett kollektiv. Man vinner inte alla matcher på att bara spela bra fotboll, man måste kämpa ned vissa motståndare, menar IFK-tränaren.

Samtidigt passade han på att hylla Peter Perssons effektivt spelande KFF. "Mycket bättre än fjolårets lag", löd omdömet.

Kalle Olsson fick chansen i IFK-målet, eftersom Joel Ringström låg nedbäddad i sjuksängen, men IFK:s andrekeeper hade en otacksam uppgift.

Nu väntar Sölvesborg redan på tisdag kväll, och därefter Bromölla på lördag. IFK-arna får alltså snabbt försöka hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel.

Nästa helg är det sedan dags för årets första tävlingsmatch, mot Växjö Norra på bortaplan i svenska cupen.

I Kristianstads FF gjorde nyförvärvet från Sölvesborg, Alexander Malmström, en succédebut för sin nya klubb. 24-åringen gjorde visserligen inget av målen, men han låg istället bakom de fyra första KFF-baljorna.

KFF:s sex mål hade för övrigt sex olika avsändare, två av dem med tidigare förflutet i IFK Hässleholm. Målen gjordes av Fredrik Andersson, Adam Kaarle, Andreas Nilsson, Patrick Nilsson, Niclas Fischer och Philip Sandgren.

 

Ola Axelsson

Tillbaka