IFK Hässleholm

7

Mar
2009

Ronny ny ordförande

7/3 2009

Källa: Norra Skåne,  Foto: Helene Nordgren

Ronny ska leda IFK vidare

Ända sedan 2004 då John Paulsson blev klubbchef i IFK Hässleholm har man med ljus och lykta sökt efter en ny ordförande. Och nu äntligen har man hittat rätt person för uppdraget–Ronny Nilsson blir mannen som tar över ordförandeklubban.

Precis som vid många andra årsmöten var det inte någon större uppslutning när IFK Hässleholm redovisade det gångna året. Men de som var på plats fick vara med och välja Ronny Nilsson till ny ordförande.

Ronny, som är pappa till a-lagstränaren Daniel och juniortränaren Simon, är ingen nykomling utan har funnits i kulisserna länge.
–Jag har väl haft de flesta posterna någon gång, men jag satt som ordförande i ungdomssektionen väldigt länge, säger han.
Hur har du tänkt dej leda IFK in i framtiden?
–Det är väl lite tidigt att säga, men jag har tänkt jobba mycket med organisationen. Sen är det viktigt att vi håller fast vid den röda tråd vi har från ungdomsleden och uppåt, och fortsätter att lyfta upp egna produkter, menar den nytillträdde IFK-ordföranden.
– Sen hoppas jag att vi kan få ett större upptagningsområde än vad vi har idag. Dessutom vill jag jobba med att få fler sponsorer. Ser man bara på Kristianstad ver kar det vara mycket lättare att få med näringslivet där.

Ekonomiskt gick IFK back med 470 000 kronor, men det är inga siffror som skrämmer IFK-ledningen.
–Eftersom pengarna vi fick för Linderoth och Jon bokfördes året innan blev det så här. Det lär bli ett tufft år, men att vi var tuffa och omförhandlade kontrakten visar att vi ligger rätt i fas, menar IFK:s kassör Ulf Richard.

Robert Rolf

Tillbaka