IFK Hässleholm

5

Mar
2009

IFK - Markaryd

5/3 2009

Planen var mer inbjudande än spelet. I alla fall från läktarplats.
Markaryd klev av konstgräset i Bjärnum med en 3–0-viktoria mot IFK Hässleholm.

Joel Ringström, Bobby Alm Nilsson, Peter Olsson, Burim Rexhepi och Oskar Olsson vilades när de gulsvarta matchade på Sparbanksvallen. Den kvintetten lär vara given i startelvan, liksom May Mahlangu som tillbringar två veckor med Helsingborgs IF i Sydafrika.
Egentligen var det väl bara vänsterbacken Pontus Lindell bland de yngre spelarna som tog chansen när han fick den. Övriga blandade och gav. De gav bort lite för mycket.

Jim Andersson satte 1–0 för Markaryd –serverad av en IFK-försvarare i slutet av första halvlek. 2–0 kom några minuter in i andra halvlek när målvakten Kalle Olsson rensade rakt i gapet på Fredrik Johnsson.
–Jag tycker ändå att vi gör en bra första halvlek. Det första målet är en bjudning och både tvåan och trean ger vi också bort. Efter det tappar vi mentalt. Det är först efter 3–0 vi blir dåliga, säger Daniel Nilsson.

Det stämmer att IFK hade mest boll, men något anfallsspel värt namnet presterade inte Daniels pojkar.
–Vi fick rätt korta anfall. Det var för att vi hade ett rätt ungdomligt lag. De tänker mycket rakt fram.
David Adolfsson och Fredrik Hägglund bildade ett starkt mittlås som borde kunna bli ett alternativ i serien.
Innebär det att Bobby Alm Nilsson kan få kliva upp på mitten?
–Nää, det gör det väl inte.

Det betyder att Hägglund/Alm är förstaalternativ som mittbackspar?
–Så kan man kanske säga.
I Markaryd fattades Krister Mogianos och Mikael Larsson. Mogianos rehabiliterar sitt opererade knä och beräknas vara tillbaka i april. Larsson har på nytt fått känning av sin spökande fotskada.

Efter en ganska anonym första halvlek tog Markaryd över mer och mer i andra och pressade till slut tillbaka IFK långt ner i banan.
–Vi fick bra grepp på dom. Men jag tycker att Hässleholm var duktiga i försvarsspelet i första halvlek och gjorde det svårt för oss. Det gällde bara att komma förbi deras förstapress, då hittade vi ytorna, säger Markaryds tränare Leif Jönsson som fick se sitt lag få mål till skänks men även bränna ett par öppna lägen, varav en straff.

Allra mest gladde nollan.
–Vi har släppt in mål i alla våra träningsmatcher hittills men idag höll vi nollan. Jag är framförallt nöjd med den kollektiva defensiva insatsen, säger Markaryds tränare Leif Jönsson som plussade sina innermittfältare Henrik Edfors och Johan Nilsson.
–De jobbade hårt både defensivt och offensivt.

 

Marika Höghäll Johnsson

Tillbaka