IFK Hässleholm

2

Mar
2009

IFK förlorade mot FC Rosengård

2/3 2009


Mot FC Rosengård kom säsongens första förlust. Men IFK Hässleholm svarade på nytt för en toppmatch.

- Förlusten är inte mycket att säga om. Vi mötte ett tufft motstånd idag, men gjorde en mycket bra match, säger IFK Hässleholms tränare Daniel Nilsson.

IFK-tränaren var nöjd efter matchen på Rosengårds konstgräs och har all anledning att vara det. Gästerna imponerade stort under den första halvleken och var minst lika bra som division ett-laget från Malmö.

– Det här är det bästa laget vi mött i vår, ett passningsskickligt lag med många tekniska spelare. Första halvlek var riktigt bra från vår sida, både anfalls- och försvarsmässigt, säger Nilsson.

I en spelmässigt jämn halvlek bjöd IFK på ett par snygga anfall när de kom runt på kanterna.

Nyförvärvet Daniel Engel, som började matchen på topp tillsammans med Simon Larsson, var ytterst nära att ge IFK ledningen när han fick en tå på Burim Rexhepis briljanta framspelning efter en halvtimmes spel.

Simon Larsson och Johan Birgersson hade också varsitt hyfsat läge, men halvleken slutade mållös. I andra chocköppnade Rosengård och avgjorde matchen med tre snabba mål.

– Tyvärr var vi inte vakna efter paus. Både 1–0 och 2–0 fick de göra alldeles för lätt. 3–0 var ett väldigt snyggt mål, där hängde vi inte alls med, säger IFK-tränaren.

Bollen gick som på ett snöre innan en försvarare som följt med upp i anfallet tryckte in bollen.

Efter den tunga starten spelade IFK upp sig och fick till slut in ett reduceringsmål. Med kvarten kvar lossade Simon Larsson stora kanonen, bollen tog på en försvarare och ställde målvakten helt.

Förre IFK:aren Peter Eriksson, som gick över till Rosengård inför den här säsongen, fick inte nöjet att möta sina gamla lagkamrater i helgen.

Backklippan har varit skadad och väntas inte göra comeback förrän på onsdag när Malmölaget möter Mjällby AIF.

IFK saknade Fisnik Alaj som krockat med bilen och ligger på sjukhus.

– Vi har inte fått något hundraprocentigt besked hur det ligger till, men han blir i alla fall borta 3–6 veckor, säger Nilsson.

Fredrik Hägglund, Filip Thurn och Pontus Lindell var inte heller med i Malmö.

 

Jonas Widerberg

Tillbaka