IFK Hässleholm

21

Oct
2008

IFK-basen ger inte slaget förlorat

21/10 2008

Källa Nsk

Han såg fram emot att släppa ut klubbens spelare på en nyanlagd konstgräsplan till våren. Måndagens budgetbesked kom som ett dråpslag för John Paulsson.

– Men jag tror inte att sista ordet är sagt, säger IFK#<\p>Hässleholms klubbchef.
För två veckor sedan trätte IFK och HIF om var konstgräsplanen skulle anläggas. Nu rinner hela projektet ut i sanden.
John Paulsson har jobbat hårt för att få till stånd en konstgräsplan på Österås. Det är med stor besvikelse han konstaterar att majoriteten har beslutat att stryka projektet ur budgeten.
– Man skyller på minskade skatteintäkter. Och det är givetvis inte svårt att hitta argument mot att inte göra något. Det går ju alltid. Argumentet att vi redan har många gräsplaner håller inte. Vi måste trots allt hänga med i den utveckling som sker, säger John Paulsson.

 

Länge har Hässleholm haft sällskap av Kristianstad som konstgräslösa kommuner.
Men med tanke på att det byggs som bäst på Kristianstads idrottsplats blir Hässleholm snart isolerat som vit fläck på kartan. Den till stor del egenfinansierade planen i Bjärnum kan inte ses som ett alternativ för föreningarna i Hässleholm.
Kunde inte ni gjort som Bjärnum och skrapat ihop pengar via sponsorer?
– Varför ska vi göra det? Här drivs anläggningarna på ett visst sätt och någonstans måste gränsen dras för vad klubbarna, kommunen och föreningslivet ska göra. Någonstans känns det här som en ganska billig grej för att få ungdomarna att syssla med idrott.
– Vi tror på ungdomarna [Pratminuss]de är fantastiska. Det ser vi varje dag här nere på Österås. Det är bara att hoppas att politikerna kan tänka om.
IFK Hässleholms klubbchef ger inte upp.
– Jag måste vara optimist, annars kan jag lika gärna gå och gräva ner mig. Jag kan inte sluta tro på att det här ska ske, säger John Paulsson.

 

Marika Höghäll Johnsson

Tillbaka