IFK Hässleholm

17

Aug
2008

Fisnik sänkte serieledarna

17/8 2008

Fisnik Alaj var dagens man när han med sina två mål i högsta grad bidrog till 2-1-vinsten mot serieledarna Lunds BK. Första timmen var Lund det bättre laget. I den första halvleken har gästerna två bollar klockrent i stolpen och ledningsmålet som kommer i den 40e minuten var helt i sin ordning. Strax innan halvtidsvilan har dock Burim Rexhepi en riktigt bra målchans, men även hans skott prickar stolpen. Lund är snäppet vassare även i inledningen av den andra halvleken och får en jättechans att döda matchen när domaren blåser straff för en hands på Burim. Joel gör dock en grymt viktig räddning med ena benet och räddar kvar IFK i matchen.

IFK försöker lyfta upp spelet men har svårt att hitta fram med den sista passningen, mittfältet domineras av Lund och då blir det automatiskt svårt att få igång sitt eget spel. Med knappa kvarten kvar får dock IFK en gratisbiljett in i matchen när Lund får en försvarare utvisad och ungefär samtidigt byts Filip Thurn in och Filip skulle komma att ligga bakom IFKs vändning.

I den 79e minuten spelar Filip i djupet till en framstormande Peter Eriksson som med ett välriktat vänsterinlägg hittar Fisnik som distinkt nickar in kvitteringen. Bara ett par minuter senare skulle även 2-1 komma, efter ett nästan identiskt mål. Filip hittar May Mahlangu på djupet och på ett perfekt vänsterinlägg möter Fisnik med pannan och placerar bollen otagbart för målvakten. Lund försöker sen att trycka in en kvittering och kommer fram i ett par vassa lägen, men IFK reder ut stormen och tar en härlig trepoängare. IFK spelar sin nästa match den 22 augusti på bortaplan mot ett bottenkrigande Högaborg, så det lär bli en tuff kamp på Harlyckans IP.

 

 

                                                                                                                        //J//

Tillbaka