IFK Hässleholm

3

Aug
2008

Seger i höstpremiären

3/8 2008

Knapp men säker. Så kan man sammanfatta dagens 1-0-vinst mot bottenlaget Asmundtorps IF, där Peter Olsson agerade matchhjälte med sitt mål i den 56e minuten. Detta var också den första matchen för May Mahlangu, lånet från Helsingborgs IF, i den gulsvarta dressen.

 Annars så började matchen segt där lagen verkade känna på varandra, några vassare målchanser bjöds det egentligen inte på i första halvlek. Man försökte många gånger spela lite för snyggt och man gjorde det för svårt för sig själva. Farligaste målchansen hade Fisnik som vände och vred inne i straffområdet men målvakten gjorde en fin räddning. Även Steff hade ett bra läge efter att ha blivit framspelad av May, men istället för att avsluta själv sökte han Simon på bortre stolpen där dock en försvarare kunde bryta. 0-0 i paus var ett ganska rättvist resultat med visst övertag för IFK.

 I andra halvlek blev tempot bättre och då dök målchanserna också upp. Tio minuter in på den andra halvleken får IFK en hörna och på den trycker Peter Olsson, för dagen högerback, in ledningsmålet. IFK spelar allt bättre och har ett antal lägen att utöka ledningen, såväl Fisnik som May och Simon har fina chanser utan att lyckas sätta dit den. Fisnik blir dessutom blåst på en straff i slutet av matchen. Domaren pekar först på straffpunkten, men den assisterande kallar till sig domaren och menar helt felaktigt att kapningen skedde utanför straffområdet och domaren ändrar sitt domslut till en frispark. Bilder visade sen att Fisnik fälldes klart innanför straffområdet, således en riktig miss från domarnas sida. Asmundtorp var inte ofarliga och hade några skott som dock Joel klarar utan större besvär. Efter drygt tre minuters stopptid blåser domaren av och tre nya pinnar för IFK som nu har tre raka segrar i serien.

 May gjorde en klart godkänd match. I första halvlek kom han inte riktigt till sin rätt ute på högerkanten även om han avslutade halvleken bra. Efter paus hade May fått en central roll istället och då såg man vilken talang han är, han var klockren sista 45 minuterna och logiskt sett borde det bara bli bättre med tiden. IFK spelar redan på onsdag igen, då mot Kristianstad på hemmaplan i DM.

 

 

                                                                                                                        //J//

Tillbaka