IFK Hässleholm

22

Jul
2008

Fredrik Ahl aktuell för IFK

22/7 2008

Källa: Norra Skåne

I vintras var han i stort sett klar för superettanlaget Mjällby. Nu är Fredrik Ahl aktuell för IFK Hässleholm.

– Det är en jätteintressant spelare och det är verkligen kul om han vill komma och spela med oss, säger IFK:s värvarbas Peter Wolff.
I januari hade Fredrik Ahl bestämt sig för att lämna trean och Ystads IF för Mjällby AIF. Och superettanklubben ville ha den tekniske allround-spelaren. Det föll på den sociala biten.

Övergången lades på is i väntan på att Mjällby skulle fixa jobb och lägenhet till Ahl. Under tiden skulle han spela i division fyra-klubben BW90.
Där har han blivit kvar. BW90 toppar visserligen fyran men Fredrik Ahl siktar högre än så.
– Jag fick ett telefonsamtal från en tränarkollega som sa att han var intresserad av att testa högre upp, berättar IFK Hässleholms tränare Daniel Nilsson som inte var sen att slänga sig på luren.
– Det är en stabil spelare, vänsterfot, som kan spela lite överallt. Han har spelat innermittfältare, yttermittfältare, forward och de senaste sex matcherna har han varit mittback. jag har bara sett honom på en träning men den såg bra ut, säger Daniel Nilsson.
Ni är avsågade uppåt. Är ni rädda för att åka ur eftersom ni värvar?
– En övergång är långt ifrån klar. Och det här med Fredrik bara dök upp. Det är inte så att vi letar spelare. Händer det inget med Fredrik så jagar vi inte någon annan. Vi är nöjda med den trupp vi har fått, säger IFK-tränaren.

Peter Wolff har varit i kontakt med BW90:s tränare Semir Kovacevic och fått positiva signaler.
– Även om de ligger i topp så är de beredda att släppa honom för att han ska få spela högre upp, säger Peter Wolff som inser att IFK inte är ensamt om att dra i den talangfulle 21-åringen.
– Kristianstad har varit intresserat tidigare och jag har hört att även IFK Malmö vill ha honom.


Marika Höghäll Johnsson

Tillbaka