IFK Hässleholm

3

Jul
2008

Beachfotboll i Åhus

3/7 2008

 Källa: Krsd-bladet

Åhus
Ungdomarna intog stranden redan i måndags. I går var det dags för finalspel där vi fick fram tre vinnare.

Framför allt Åsums tioåringar imponerade på nytt. Laget som så sent som i söndags blev tvåa i Ifö-cup hamnade överst på pallen både i Cageboll- och Beachsoccer-turneringen.

Något som är ännu mer häpnadsväckande är att klubben hade två lag i finalen i bägge turneringarna.

Obesegrade
Åsum I vann sin Cagebollfinal, och Åsum röd besegrade lagkompisarna på andra sidan planen med 3-0 i beachsoccern.

Laget gick dessutom obesegrat igenom hela turneringen.

- Vi delade laget från Ifö-cupen mitt itu. Det här är väldigt kul för grabbarna. Det är deras turnering och det är de som ska ha roligt, sammanfattar tränaren Peter Mårtensson turneringen.

IFK bjöd på samba
Ett annat lag som imponerade var IFK Hässleholms P-97:or som bjöd på en underhållande final mot Uppåkra IF. Killarna lirade skjortan av sina motståndare och bjöd på rena sambaliret under matchen.

Milton Gagzis gjorde tidigt 1-0 och gjorde även 2-0 en stund senare när han vände bort sin försvarare och pricksköt i bortre hörnet.

3-0-målet var matchens delikatess då IFK:s fenomenala målvakt Alexander Nilsson kastade bollen till motståndarnas straffområde där Jesper Brynk lobbnickade in första halvleks sista mål.

Vidare på målskillnad
Uppåkra fick viss kontakt när de gjorde 1-3, men Laif Mireé satte punkt för matchen med sitt volleyskott som betydde 4-1.

- Det har gått jättebra. Vi hade lite flyt i gruppspelet där vi gick vidare på bättre målskillnad. Vi ser en fin utveckling på killarna den här säsongen, säger tränaren Patrik Rydell.

KDFF tog silver
Dessutom kan vi notera att ytterligare ett lokalt lag spelade final under tisdagskvällen. Ett av Kristianstads DFF:s tre tjejlag i F-96-klassen spelade en rafflande final mot IFK Simrishamn.

Kristianstadstjejerna fick dock ge vika och förlorade med 2-1 där Amanda Rosén gjorde lagets mål.

- Simrishamn var lite bättre, men samtidigt kom vi inte upp i normal standard i matchen, säger KDFF-tränaren Magnus Nilsson.

Mattias Sjöstedt

Tillbaka