IFK Hässleholm

21

Sep
2014

Nybro-IFK 1-1

21/9 2014

Nybro-IFK 1-1

Mål: Jesper Eliasson.

IFK fick en viktig poäng med sig från toppmötet i Nybro efter mycket dramatik. Smålänningarna från glasriket var tvingade att vinna för att hänga med i toppstriden och det var de rödvitrandiga som var det bättre laget.

Det dröjde dock till strax före halvtidsvilan innan Nybro slog ett inlägg från högerkanten och Calle Lindell räddade, men linjedomaren menade att bollen varit över linjen och det blev rejäl uppförsbacke för den gulsvarta. Otroligt skickligt av linjedomaren att se om bollen var inne.

IFK:s kvittering var lika dramatisk den, Nybro-keepern slog bort en hörna och domaren dömde straff, varför undrade många - jo, efter bortboxningen knuffade målvakten Axel Harletun - och domaren dömde straff och utvisning. Det är andra gången i år som Nybro-målvakten knuffat sig till en straff…

Starffspecialisten Jesper Eliasson gjorde inget misstag och så fick IFK en viktig poäng med sig hem till Göinge. Och fortsatt serieledning.

IFK har inte råd att göra ännu en dålig insats, nu gäller det att ta sex poäng i de två återstående matcherna för att seriesegern skall bli verklighet.

IFK ställde upp med följande lag: Calle Lindell - Diego Delgado, Jesper Eliasson, Niklas Jönsson, Danny Gunnarsson - Linus Karlsson, Anton Pramberg, Daniel Engel - Filip Ranmo, Inatimi Biotonye, Karim Al-Asi.

I andra halvlek kom Ilir Salja, Filip Thurn o9ch Axel Harletun in.

Tillbaka