IFK Hässleholm

14

Sep
2014

IFK-Växjö BK 5-1

14/9 2014

IFK-Växjö BK 5-1 (1-1)

Mål: Jesper Eliasson 2, Danny Gunnarsson, Karim Al-Asi, Ilir Salja.

När IFK väl fick hål på nästjumbolaget Växjö BK så rann det på rejält, men det var smålänningarna som tog ledningen.

IFK satte gasen i botten direkt och Karim Al-Asi var centimetrar från att ge IFK ledningen efter 10 sekunder. IFK fortsatte rada upp målchanser, men utan resultat och istället var det Växjö som tog ledningen mitt i halvleken efter misstänkt offside och skottet tog ribba ner och ut, linjedomaren var dock säker på sin sak.

Kvitteringen skulle komma och det var en suverän prestation av vänsterbacken Danny Gunnarsson som elegant tog sig igenom och kvitterade.

I andra halvleken kom så 2-1 på straff efter hands på en av mittbackarna och Jesper Eliasson gjorde som han brukar, satte den säkert vid stolproten. Även 3-1 var på straff och återigen var det på straff sedan Filip Ranmo fällts och då återstod endast några minuter.

IFK ökade takten och öste på och Karim Al-Asi placerade elegant in 4-1 och inhopparen Ilir Salja fastställde slutresultatet.

5-1 segern betydde att IFK återtog serieledningen tre poäng före Bromölla och Osby.

17-årige Alexander Nilsson gjorde seriedebut som ersättare för avstängde Calle Lindell i IFK målet. Han gjorde detta på ett imponerande och lugnt sätt.

IFK ställde upp med följande elva: Mv. Alexander Nilsson - Diego Delgado, Jesper Eliasson, Niklas Jönsson, Danny Gunnarsson - Linus Karlsson, Daniel Engel, Filip Thurn - Filip Ranmo, Inatimi Biotonye, Karim Al-Asi.

I andra halvlek kom Ilir Salja och Axel Harletun.

Tillbaka