IFK Hässleholm

14

Jun
2014

Saxemara-IFK 1-3

14/6 2014

Mål: Karim Al-Asi, Niklas Jönsson, Linus Karlsson.

IFK tog sin nionde seger när man på lördagseftermiddagen gästade Saxemara och vann med 3-1, men det var hemmalaget som fick en drömstart genom att göra 1-0 efter endast 4 minuter. Det var   Martin Angänger som fick en drömträff med vänsterkängan - men när matchen var slut var det IFK som stod som segrare och det var IFK som kunde sjunga IFK-sången "bollen skall i nätet hänga, med en riktig vänsterkänga".

IFK kvitterade nämligen omgående och det var Karim Al-Asi som gick fram på¨vänsterkanten och skickade in bollen, detta hände i sjunde minuten och sedan dröjde det bara sex minuter innan Niklas Jönsson gav IFK ledningen med en nick efter fint högerinlägg från mittbacken Jesper Eliasson, 1-2 stod sig halvleken ut och i halvlek nummer två tog det bara fyra minuter innan Linus Karlsson dödade matchen med sitt 1-3. Det var en vänsterhörna från Philip Bengtsson som Jesper Eliasson nickade i virket, varpå Linus "Link" Karlsson kunde peta in bollen.

IFK var det klart bästa laget och tryckte på hela matchen och förutom de tre målen hade man flera virkesträffar, förutom den nämnda så hade Karim Al-Asi ett jätteskott i ribban och stolpträff, inhopparen Ilir Salja hade också en stolpträff.

Blekingarna var mäkta imponerade av IFK-spelet och tyckte det var bästa laget man mött i serien.

IFK ställde upp med följande elva: Calle Lindell - Diego Delgado, Jesper Eliasson, Niklas Jönsson, Danny Gunnarsson - Linusn Karlsson, Junior Bandura, Philip Bengtsson - Filip Ranmo, Inatimi Biotonye, Karim Al-Asi.

I andra halvlek kom Anton Pramberg, Axel Harletun och  Ilir Salja in.

Tillbaka