IFK Hässleholm

16

Jun
2012

Seger i Nosaby

16/6 2012

Nosaby - IFK 2-3 (2-2)
Mål: Oscar Ericsson, Alexander Björnlund, Ayanda Nkili

IFK befarade med rätta att det skulle bli en svår bortamatch mot Nosaby och så blev det också. Kristianstads-laget fick en drömstart med 1-0 redan efter ett par minuter, men IFK replikerade blixtsnabbt och kvitterade till 1-1, ett mycket vackert fotbollsmål, Alexander Björnlund sprang loss på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Oscar Ericsson som bredsidade in kvitteringen.
Sedan var det IFK:s tur att ta ledningen och det var Alexander Björnlund som nästan kopierade Englands segermål mot Sverige när han på ett högerinlägg från Linus Svensson fick bollen förbi duktige Nosaby-keepern Jörgen Bengtsson, samma Bengtsson som vaktade IFK:s mål för snart 20 år sedan. Denne Bengtsson var nära att stoppa IFK från att vinna med ett par jätteräddningar.
Nosaby kvitterade ånyo, denna gång på straff sedan Linus Svensson gjort ner en Nosaby-spelare och Calle Lindell var chanslös på den mycket fint slagna straffen.
IFK ville verkligen vinna och i andra halvlek flyttade man upp Ayanda Nkili från mittbacksplatsen, in kom Linus Karlsson och det var mycket riktigt Ayanda som fick sista ordet, då han placerade in en frispark från 25 meter vid Bengtssons vänstra stolpe och det blev återigen afrikansk dans som avslutade matchen.
Minnesgoda läsare minns att just Ayanda Nkili prickade in segermålet 3-2 mot Lyckeby i förra omgången, tur att den duktige sydafrikanen är tillbaka efter några veckors skadeuppehåll.
Inbytt blev också Islam Mirée som omgående rörde om ordentligt i Nosaby-försvaret och var mycket nära att avgöra, nära var det också att Islam fick straff, men han valde att stå på benen.
Edem Hetcheli, 17-åringen, kom också in mot slutet och hans geniala passning friställde Oscar Ericsson i slutminuterna, här  var det mycket nära 4-2.
IFK kämpade fantastiskt och många var bra denna eftermiddag som började i ett fruktansvärt ösregn som höll i sig första halvan av halvleken, sedan tittade solen fram. Oscar Ericsson var bäst på mittfältet, Andile Xabas andra halvlek är också värd ett stort plus. Plus också till Johan Waldemarsson som räddade en boll på mållinjen, en boll som hade betytt Nosaby-ledning. Och Alexander Björnlund levererar alltid, ett mål och ett målpass, vilket betyder fortsatt serieledning för gulsvartrandigt.

IFK ställde upp med följande elva: Calle Lindell - Linus Svensson, Ayanda Nkili, Johan Waldemarsson, Ekrem Dibrani - Joel Svensson, Andile Xaba, Oscar Ericsson - Henrik Roswall, Alexander Björnlund, Danny Gunnarsson.

Inhoppare som kom in: Linus Karlsson, Islam Mirée och Edem Hetcheli.Lennart Månsson

Tillbaka