IFK Hässleholm

18

Feb
2012

Höganäs - IFK 2-1

18/2 2012

 Höganäs BK-IFK Hässleholm 2-1 (2-0)
  Mål: Edem  Hetcheli  (född 1995)

 Ett rekordungt IFK-lag gjorde en bra match borta mot Höganäs BK, matchen spelades på Lerbergets konstgräs i kyla och regn.
 IFK inledde matchen bra med att dominera de första tio minuterna, sedan tog Höganäs över och på bara några minuter gjorde HBK två mål. 1-0 var ett friläge där IFK:s backlinje misslyckades med att ställa Höganäs offside och Höganäs-spelaren lobbade elegant över Calle Lindell i IFK-målet.
 Bara ett par minuter senare rann nordvästskåningarna åter igenom och sköt ett fint skott där Lindell räddade elegant, dröm om IFK-arnas förvåning när domaren dömde straff och så var det plötsligt 2-0.
 Höganäs fortsatte dominera första halvlek, men i andra kom IFK tillbaka och detta trots att det kom in flera ännu yngre spelare. Diego Delgado utgick på grund av skada och ersattes av 16-årige Edem  Hetcheli, som gjorde en mycket bra halvlek och Edem fick också reducera med ett mycket vackert mål där han fick bollen vid mittplan och sprintade ifrån sina motståndare och ur liten vinkel elegant rullade bollen i mål.
 En annan inhoppare, Kristian An, var också ytterst nära göra sitt debutmål i A-laget och vilket mål det hade blivit, det var nämligen en brassespark klockrent i ribban, som tyvärr inte resulterade.
 - Det var många unga som gjorde pigga inhopp idag, berömde Bosse Nilsson.
 - Idag hade vi lite problem försvarsmässigt, lika bra som det fungerade i förra matchen mot Ramlösa, lika dåligt var det i första halvlek idag, menade Björn Andersson.
 Dock var det en helt godkänd insats, man måste betänka att Mattias Andersson och Linus Karlsson saknades i backlinjen, Alexander Björnlund, Joel Svensson och Daniel Engel på mittfältet, Henrik Roswall saknades i anfallet.

Vi vill också tacka HP-buss för resan till Lerberget
IFK startade matchen med följande manskap:
Målvakt: Calle Lindell, 21
Backlinje: Jacob Lang, 21, Niklas Jönsson, 18, Ekrem Dibrani, 19, Linus Svensson, 19
Mittfält: Diego Delgado 20, Oscar Ericsson, 19, Johan Waldemarsson, 30, Linus Carlsson, 17, André Bengtsson, 18
Anfall: Islam Mirée, 20

 Och i andra halvlek kom Edem  Hetcheli, 17 år, in, han spelade hela halvleken.
 Kristian An, 18, Ante Nilsson, 18, Danny Gunnarsson, 19, Oscar Johannesson, 18, kom också in i andra halvlek

Tillbaka