IFK Hässleholm

25

May
2008

Viktig seger för IFK

25/5 2008

Burim Rexhepi iklädde sig rollen som matchhjälte när IFK vände och vann mot Högaborg med 2-1, efter bortaledning 0-1 i paus. Första halvlek var inte mkt att skriva hem om. Trots stora ytor i Högaborgs försvar så lyckades IFK bara skapa ett par målchanser. Slarvigt passningsspel, tappade bollar och passivitet präglade första halvlek.

Det var inte helt oväntat att Högaborg tog ledningen i den 35e minuten efter att ha vunnit bollen på mitten, inspel från höger och sedan avslut vid främre stolpen. För IFKs del var det som sagt inte mkt som stämde och i slutet av halvleken tvingas Oskar Olsson utgå efter en krock. Som inte det vore nog så måste även Fisnik Alaj byta i paus. Istället kommer David Adolfsson och Binjam Semere in. IFK gör en betydligt bättre andra halvlek där aggressiviteten är en helt annan än i första och utdelningen kom snabbt.

I den 51a minuten bryter Burim in från vänsterkanten och skruvar in bollen i bortre krysset, ett otroligt snyggt mål. Därefter har Simon Larsson och Burim vars ett bra läge att göra 2-1, men utan att lyckas sätta dit den. Vinstmålet kommer dock till slut. I den 78e gör Burim ungefär likadant som vid 1-1 och trycker in bollen lågt vid bortre stolpen. En mkt skön seger och plus såklart till Burim för sina två mål men även till Binjam som gör ett fint inhopp på högerkanten.

 

 

                                                                                                                      //J//

Tillbaka