IFK Hässleholm

8

Jan
2012

IFK vann 3 titlar

8/1 2012

 

Norra Skåne-cupen, finalspel

IFK Hässleholms Pojkar 1999 svarade för en utmärkt insats på söndagsförmiddagen då man först spöade Hässleholms IF i semifinalen med hela 4-1 och sedan slog IFK Knislinge med 2-1 i finalen.

I semifinalen spelade IFK-arna charmant, rullade boll hela matchen och kom fram i farliga lägen hela tiden, de gröna HIF-arna var inte ofarliga, den reslige keepern slängde hela tiden upp långa bollar ända in i IFK:s straffområde och HIF kvitterade till 1-1 innan IFK kunde göra tre raka mål och matchen var avgjord.

I finalen var IFK:s fina spel som bortblåst, kanske för att de mötte väldigt bra motstånd i IFK Knislinge. De vitblå IFK-arna ledde länge med 1-0 innan IFK kunde kvittera genom Fabian Rönningdal och sedan noterades Edvin Nilsson för segermålet och stort svartgult segerjubel kunde bryta ut, Kevin Zenthio höjde segerbucklan och sedan dansade killarna segerdans framför föräldraläktaren.

Semifinal:

IFK - Hässleholms IF 4-1

Mål: Theo Ekström 2, Pontus Ernstsson 2

Final:

IFK - Knislinge 2-1

Mål: Fabian Rönningdal, Edvin Nilsson

 

 

IFK:s pojkar födda 2001 vann finalen mot Kristianstads BoIS och med 1-0 efter en dramatisk match

IFK:s lag 2 imponerade stort under hela turneringen och mäktade med hela 25 mål fram till kvartsfinalen.

 

I semifinalen väntade Billesholms GIF, som tidigare i turneringen besegrat IFK:s lag 1 med 1-0 i åttondelsfinalen. IFK spelade aggressivt och satte hög press på Billesholm som inte gavs utrymme att rulla boll. IFK vinner en mycket underhållande match med 3-0 efter en riktig kanoninsats.

 

I finalen ställdes  man mot Kristianstad BoIS, ett lag som tog långskott från alla möjliga och omöjliga lägen. Matchen var riktigt tät och bjöd på rafflande dramatik. Med mindre än tre minuter kvar av matchen tryckte IFK in 1-0. Därefter hade man ett ypperligt läge, efter ett stenhårt skott i ribban och ned på mållinjen, att utöka ledningen. Sista minuten var nervös men man håller rättvist undan med matchens enda mål.

 

Semifinal:

 

IFK - Billesholms GIF 3-0

 

Mål: Albin Jansson 2, Casper Svendsen 

Final

 

IFK – Kristianstad BoIS 1-0

 

Mål: Daniel Lay

 

 

 

IFK:s P96:or hade två lag i semifinal och fick möta två allsvenska lag, Helsingborgs IF och Mjällby.

I den första semifinalen ledde IFK med 3-2 mot Helsingborg, men bara sekunderna efter ledningsmålet kvitterade HIF till 3-3 och sedan kunde helsingborgarna även göra 4-3 för att i slutsekunden rulla in även 5-3.

I andra semin svarade Mjällby för motståndet och här var IFK det bästa laget, IFK bjöd på blekingarnas ledningsmål genom ett präktigt självmål, men sedan kvitterade IFK till 1-1 genom Adi Kusturica och det var ställningen vid full tid varvid förlängning fick tillgripas och här var det IFK som radade upp målchans på målchans, dock var det Mjällby som gjorde segermålet och fick spela final, en final som Helsingborg vann med 5-2.

IFK:s båda lag möttes sedan i match om tredje pris, andralaget vann över förstalaget med 4-3. 

IFK-Helsingborgs IF 3-5

Mål: Simon Olofsson, Erik Jonsson, Albin Sorsa

 IFK-Mjällby 1-1, 1-2 efter förlängning

 

Mål: Adi Kusturica,

 

IFK:s 95:or gick till final efter en stabil semifinalseger mot Hässleholms IF, 2-0. IFK dominerade matchen och rullade boll fint och segern var aldrig hotad.

I finalen fick IFK möta Kamratkollegan från Osby och det blev en tuff match som inte avgjordes förrän det var ett par minuter kvar och då var det IFK som genom Jasmin Kudic kunde avgöra.

Semifinal:

IFK-Hässleholms IF 2-0

Mål: Anton Lindström, Adam Carlsson

Final: IFK-IFK Osby 1-0

Mål: Jasmin Kudic

 

 

Lennart Månsson

 

Tillbaka