IFK Hässleholm

21

Dec
2011

IFK förstärker med Niklas Jönsson

21/12 2011

Niklas Jönsson, 17-årig Hästveda-kille som närmast kommer från Mjällby, är IFK:s senaste nyförvärv.
Niklas har tröttnat på att pendla till Blekinge.
-Ja, det handlar om fyra träningar och en match per vecka och det blir ganska tungt så nu har jag valt att satsa på IFK, berättar Niklas.
-IFK har en ambition att sträva uppåt i seriesystemet och sedan är det ju intressant med Bosse Nilsson och Björn Andersson som tränare, menar Niklas, som före Mjällby-sejouren spelade några säsonger i Hässleholms IF.
Pendlingen till Blekinge var jobbig, men Niklas tycker att han utvecklats rejält i Mjällby.
-Jag har haft gamla storspelare som Anders Linderoth och Jonas Andersson som tränare och det har varit fantastiskt, jag har fått spela i både pojkallsvenskan och juniorallsvenskan elit, i år spelade jag de flesta matcherna i Juniorallsvenskan, berättar Niklas.
-Och det var ju inte så att Mjällby inte ville behålla Niklas, Anders Linderoth berättade att han och MAIF gärna sett att Niklas stannade i Blekinge, berättar Bosse Nilsson, som menar att Niklas är en välutbildad ung spelare med stor utvecklingspotential. Niklas har ett mycket bra passningsspel och det är en förutsättning att en mittback kan sätta igång spelet snabbt om man vill ha ett snabbt omställningsspel, förtydligar Bosse.
Vad är dina kvaliteter, Niklas?
-Jag är bra på huvudet, läser spelet bra, gillar det fysiska spelet och är inte rädd för att kliva in i tuffa situationer, förklarar Niklas, som har Olof Mellberg som förebild.

Tillbaka