IFK Hässleholm

13

Dec
2011

Stars of Africa

13/12 2011

 Varför har IFK Hässleholm samarbete med fotbollsakademin "STARS OF AFRICA"?

 

 

Styrelsen i IFK Hässleholm har 2011 tagit ett beslut om utökat samarbetet med ’’Stars of Africa’’, fotbollsakademin i Sydafrika.

 Samarbetet ger 2 spelar från akademin möjligheten att utvecklas till ännu bättre fotbollsspelare under ledning av våra mycket kompetenta tränare/ledare Bosse Nilsson och Björn Andersson.

Bosse och Björn har under många år, som ledare i bl a. Helsingborgs IF och Bayern München, visat en enastående förmåga att ta vara på, motivera och utveckla fotbollstalanger som inte sällan fått kröna sina karriärer både som professionella spelare och landslagsspelare.

 Spelarna som varit här under säsongen 2011 har visat en fantastisk inställning till sin uppgift både på och vid sidan av fotbollsplanen. Deras sociala kompetens och kamratskap har utan tvekan haft en positiv inverkan på deras lagkramrater i IFK Hässleholm.

 Vårt samarbete med akademin har därutöver möjliggjort att 1 spelare från IFK fått uppleva livet på ”fotbollsskolan” i Johannesburg under 2011 på riktigt och dessutom kunnat kombinera sin vistelse med studier i fysiologi. ( se artikel i Norra Skåne och Kristianstadsbladet den ?? )

 Utbytet fortsätter, och utvecklas, under 2012 och planen är att två IFK:are checkar in på akademin under året för träning, matcher, studier etc.

 Vi, inom IFK Hässleholm, tror att utbytet med Stars of Africa i Sydafrika ger alla inblandade en större inblick i, och förståelse för, kulturella skillnader och andra olikheter som vårt samhälle speglas av idag. Vi är dessutom övertygade om att utbytet kommer att bidra på ett positivt till det som vi brinner för allra mest – att utveckla fotbollen och fotbollsspelare i vår region!

 

Tillbaka