IFK Hässleholm

22

Oct
2011

Förlust mot Nike

22/10 2011

 

Nike-IFK 5-1 (4-0)

IFK förlorade den direkt avgörande kvalmatchen mot Nike och får därmed spela kvar i trean.

Nike hade valt att lägga matchen på konstgräs trots en utmärkt naturgräsplan och det var ingen tvekan om att Nike kände sig mer hemma på konstgräset  än IFK och dom spelade alldeles utmärkt i första halvlek, Lomma-laget ledde med 4-0 i halvtid och därmed hade IFK:s hemmaseger 4-2 vänts till underläge.

IFK var totalt utspelade och Nike fick väldigt enkla mål, 2-0 var en riktig bjudning av IFK.

I andra halvlek spelade IFK upp sig men 1-4 dröjde alltför länge, då återstod endast en kvart att spela. IFK fortsatte trycka på och blev bestulna på en solklar straff. Istället missade IFK i försvarsarbetet och Nike kunde lobba in 5-1 från 40 meter.

Sedan radade IFK upp målchans på målchans utan att lyckas trycka in bollen, det var nickar på nära håll och skott ur bra vinklar, men bollen ville inte in.

Matchbilden hade troligen blivit en annan om Ayanda Nkili fått in sitt underbara skott från 40 meter, en rökade som tog i ribban, då var ställningen 1-0 till Nike.

IFK förlorade inte på domaren, utan på en usel första halvlek, men det blev inte bättre av att han först visade bort tränaren Stefan Jansson från bänken och sedan flyttade på Bosse Nilsson, som i egenskap av vanlig åskådare inte tilläts stå vid sidan om Nike-målet, alltså 40 meter från IFK-bänken.

Det var förklarligt nog väldigt deppigt efter slutsignalen, IFK-arna låg kvar på konstgräsmattan långt efter slutsignalen.

Nu gäller det att komma igen 2012.

 

Tillbaka