IFK Hässleholm

15

Oct
2011

Seger mot Nike 4-2

15/10 2011

Kval till division 2, IFK Hässleholm-Nike 4-2 (2-1)
Mål: 1-1 Chadley Jacobs, 2-1 Dauda Kanu, 3-2 Filip Thurn, 4-2 Mattias Andersson

IFK vann en otroligt viktig seger i första kvalmatchen till division 2 mot lindansarlaget och kvalspecialisterna Nike, IFK vann med 4-2 efter 2-1 i halvtid.
Detta trots att IFK bjöd Lomma-laget på två mål, det första betydde 0-1, IFK tappade gav helt enkelt bollen till Lomma-laget som enkelt kunde överlista Calle Lindell i IFK-målet.
Nike satsade på tufft spel från start och fick ett par varningar och när det var tio minuter kvar av första halvlek så fick man också ett rött kort och fick spela sista timman med tio man.
I slutskedet av första halvlek kunde så IFK vända på steken med två snygga mål, det första var ett riktigt mönsteranfall där Victor Bergström tog sig förbi fem man centralt i banan och spelade ut till vänsterbacken Ayanda Nkili som i sin tur skickade in ett inlägg till Chadley Jacobs och 1-1 var ett faktum.
Bara ett par minuter senare spelade Andile Xaba in bollen och Dauda Kanu stötte in 2-1, denna gång kom inlägget från höger.
I andra halvlek var det bara ett lag på plan, IFK dominerade totalt, men så kom Nike i sitt första anfall efter 20 minuter och vid hörnan som följde stötte Johan Waldemarsson till en Nike-spelare och domaren dömde straff – och 2-2 var ett faktum.
Nu såg det ut att bli tufft för IFK, men då släppte tränaren Stefan Jansson in Filip Thurn som bara behövde några minuter på plan innan han klippte in 3-2 – med högern...
I slutskedet forcerade IFK för ytterligare mål och på ett inlägg från Joel Svensson nickade Mattias Andersson in 4-2, Mattias kom som skjuten ur en kanon på bortre stolpen.
Matchen spelades på en utmärkt naturgräsplan i Bjärnum, tyvärr hann planen torka upp lite för mycket så bollen stannade ibland upp, IFK brukar ju vattna planen för att få ett snabbare passningsspel.
Dock uppskattade såväl spelare som publik Bjärnums idrottsplats, en underbart idyllisk idrottsplats och ett stort tack till Bjärnums GIF som med kort varsel gjorde planen spelduglig då Österås idrottsplats icke var i speldugligt skick.
Returmatchen spelas nästa lördag 15.00 på Lomma idrottsplats.

Tillbaka