IFK Hässleholm

5

Oct
2011

Seger mot BW90

5/10 2011

BW90-IFK Hässleholm 1-3 (0-1)
Målen: 0-1 Joel Svensson, 0-2 Ayanda Nkili, 1-3 Filip Thurn

IFK tog en viktig seger i kvalmatchen i Bjärsjölagård mot sensationslaget BW90 med 3-1 efter 1-0 i halvtid.
Det var BW som började bäst och rullade runt på mitten utan att skapa några farligheter och istället var det Joel Svensson som elegant nickade in ett inlägg från Mattias Andersson och sedan tog IFK över mer och mer och hade chans på ytterligare mål i första halvlek.
Chadley Jacobs lobbade precis över och sedan var han nära att näta på ett närskott, anfallskollegan Dauda Kanu var också nära att öka på målskörden.
Nu fick vi vänta tills mitt i andra halvlek innan IFK ökade på och då var det Ayanda Nkili som fick iväg ett skott från långt håll som BW-målvakten tappade in i skymningen.
När det återstod fem minuter så fick BW90 en tveksam straff som Calle Lindell var nära att ta men som gick in med minsta mariginal. Slutresultatet fastställde sedan Filip Thurn när det var ett par minuter kvar.
IFK hade ändrat om en del i laget och Johan Waldemarsson bildade mittbackspar med Bobby Alm Nilsson och båda var i stort sett felfria. Victor Bergström som flyttats upp på mittfältet sprang oavbrutet i 90 minuter och gjorde en gedigen insats med hela övriga mittfältet där Daniel Engel och Joel Svensson hade skiftat platser. Där framme stred Dauda Kanu och Chadley Jacobs på ett föredömligt sätt.
Alla IFK-are gjorde en underbar kämpainsats och nu har IFK skaffat sig ett perfekt utgångsläge inför returen som spelas på Österås lördag 16:00

Tillbaka