IFK Hässleholm

21

Aug
2011

Ny seger för IFK

21/8 2011

SEGERTÅGET FORTSÄTTER
Efter en liten fadäs mot Ämhult i onsdags fortsatte IFK:s segertåg med en säker 4-1 seger mot Vinbergs IF, detta efter en otrolig kämpainsats.
IFK ställde upp med Johan Waldemarsson och Bobby Alm Nilsson som mittbackar och mittfältaren Christain Eriksson hade flyttats ner som vänsterback, medan Victor Bergström hade tagit steget upp på innermittfältet.
Det var formstarke Daniel Engel som gav IFK ledningen i första halvlek och det var också halvtidsresultat. Samme Engel ökade i början på andra halvlek på till 0-2 innan hallänningarna reducerade. Emellertid svarade IFK med 1-3 och det var Johan Birgersson som var målskytt och sedan var det Filip Thurn som fastställde slutresultatet efter det att inhopparen Islam Mirée hade gjort grovjobbet och om inte Thurn hade rullat in bollen hade Mirée fått straff.
Det var en jätteviktig seger för IFK eftersom Eskilsminne äntligen tappade poäng i lördagens match, 1-1 mot Laholm - och nu hakade IFK på i toppen och är endast två poäng efter.
Nu är det åter derby på torsdag då Daniel Nilssons Markaryd kommer på besök, återigen en match som är lika viktig som den är svår, smålänningarna är så klart revanschsugna efter att IFK tvålat till dom med 8-0 i vårmötet.

Vinberg-IFK 1-4
0-1 Daniel Engel, 0-2 Daniel Engel, 1-3 Johan Birgersson, 1-4 Filip Thurn

Tillbaka