IFK Hässleholm

17

Aug
2011

Första förlusten för IFK

17/8 2011

Så kom då första förlusten för IFK, 0-4 i derbyt mot Älmhult, i en match där IFK var det spelförande laget -och där de gulsvarta skapade många målchanser men inte hittade rätt en enda gång.
0-1 kom på frispark sedan lagkaptenen Bobby Alm Nilsson fått bollen på handen och där Älmhult placerade in bollen väldigt vackert bakom målvakten Tobias Carlsson.
Sedan kvittade det hur många chanser IFK skapade, de gulsvarta var alldeles för ineffektiva och istället kom 0-2 på en frispark från mittplan som damp mer en meter från mållinjen och där en Älmhuls-spelare tilläts stå helt omarkerad och nicka i mål.
IFK startade med Tobias Carlsson i mål, Linus Karlsson-Bobby Alm Nilsson-Victor Bergström-Jacob Lang i fyrbackslinjen, ett mittfält med Joel Svensson-Daniel Engel-Kristian Eriksson-Johan Birgersson och där framme Filip Thurn och André Bengtsson.
I andra halvlek kom Linus Svensson, Alexander Björnlund och Islam Mirée in och IFK gick ner på en trebackslinje och det var naturligtvis helt rätt vid underläge 0-2, men det gav också Älmhult fritt fram och massor med frilägen som missades ända fram till slutminuterna då smålänningarna satte både 0-3 och 0-4.
Det är bara att gratta gamle IFK-aren Simon Sjöfors som tränar Älmhult även om IFK naturligtvis måste förvalta sina målchanser bättre och om så varit fallet hade de gulsvarta varit i ledningen i halvtid.

Tillbaka