IFK Hässleholm

22

Jun
2011

P01 Pinse Cup (Danmark)

22/6 2011

Varje år skickar IFK Hässleholm traditionsenligt sitt P10-lag för att försvara de gulsvarta färgerna i Pinse Cup som avgörs i danska Nyköbing Falster. Í år hade turen kommit till tolv grabbar födda 2001, som under pingsthelgen var i Danmark och lirade boll. IFK-killarna nådde semifinal och slutade fyra i turneringen som är Danmarks största för de yngre pojklagen.

 IFK:arna anlände till Nyköbing Falster på fredagseftermiddagen och var under lördagsmorgonen med i den stora invigningsparaden genom staden. Gulsvart var det enda svenska laget i P10-klassen och det enda internationella inslaget i turneringen så när som på ett tyskt lag.

Och IFK representerade Sverige på ett utmärkt sätt. I en tät och dramatisk grupp tog sig IFK vidare som grupptvåa och fick spela kvartsfinal på söndagen.
 
Där stod Hvidovre för motståndet och IFK hamnade tidigt i underläge. Men de gulsvarta grabbarna gav aldrig upp; ett starkt kämpande IFK vände på matchen och vann med 2-1 efter segermål i slutminuterna.

Därmed var det semifinalklart för IFK och i semin väntade ett klassiskt danskt lag - Bröndby från Köpenhamn. Bröndby spelade riktigt bra, men IFK gjorde en strålande match och gick fram till en 3-0-ledning. Då fick Bröndby sätta in en extraspelare och IFK:arna fick jaga och jaga i numerärt underläge.
Allt tröttare gulsvarta killar tvingades till slut kapitulera och efter reduceringen tappade IFK till 3-4, kom igen och kvitterade men fick till slut ge sig med 4-5.
Besvikelsen var stor - men med lite distans till förlusten fanns det ingen anledning att gräva ner sig.

Visserligen blev det sen förlust i bronsmatchen, men totalt sett svarade IFK-killarna för en bra insats och kunde åka hem till Hässleholm stolta och nöjda.

Cupen var Lasse Ekmans sista som tränare för P10-grabbarna. Lasse, som varit med hela vägen från den allra första träningen, kommer i fortsättningen att finnas med som förälder. Han lämnar ett stort tomrum efter sig i den välfungerande tränartrojkan. Men vi vill såklart tacka Lasse för hans stora jobb tillsammans med Stefan Jansson och Göran Persson.

I IFK-laget ingick: Theo Nilsson, Nils Persson, Oscar Widmark, Filip Ekman, David Alonso, Lucas Johnsson, Albin Jansson, Casper Svendsen, Elof Zetterberg, Erik Bergman, Algot Pramberg och Luka Samarzija. Ledare var Göran Persson, Stefan Jansson och Lasse Ekman.

Tillbaka