IFK Hässleholm

19

Jun
2011

Seger för IFK

19/6 2011

ETT MÅL PER TIO FRILÄGEN

Trots att IFK hade massor med frilägen kom inte segermålet förrän några minuter från slutsignalen och då var det Joel Svensson som nickade in ett underbart inlägg från Johan Birgersson.
IFK tog tag i taktpinnen omedelbart och Tokelo Rantie hade ett friläge redan i första minuten, men den otrolige Älmhults-målvakten gjorde en fantastisk räddning och det skulle  visa sig att han skulle vara hart när omöjlig matchen igenom. IFK radade upp frilägen på löpande band och keepern rtäddade och det var just ett Rantie-friläge som gav 0-1. Tokelo laddade, målvakten räddade, men på returen var André Bengtsson framme och bredsidade in ledningsmålet. Tokelo Rantie gjorde sedan 0-2, men domaren blåste av för off side.
Ett liknande läge där Älmhults-spelaren slog in bollen på mållinjen gav 1-1, denna gången godkände domaren målet, mycket oförtjänt.
Sedan dröjde det till 83:e minuten innan Joel Svensson kunde säkra segern.
IFK kom till spel utan sjuke (vattenkoppor) Ayanda Nkile, Filip Thurn (ljumskarna) och Bobby Alm Nilsson.
Bäst var mittbackarna Victor Bergström och Johan Waldemarsson, mittfältarna Christian Eriksson och Daniel Engel och André Bengtsson och Tokelo Rantie där framme.
IFK drog på sig flera onödiga varningar där man sparkade undan bollen.

Älmhult-IFK 1-2
Mål: André Bengtsson, Joel Svensson

Tillbaka