IFK Hässleholm

9

Jun
2011

Oavgjort igen för IFK

9/6 2011

IFK tappade för andra matchen i rad två poäng i hemmamatchen mot Vinberg, ledning 3-2 blev 3-3 när det återstod två minuter.
Det var IFK som satte gasen i botten direkt och efter ett antal missade målchanser så gjorde Tokelo Rantie 1-0 efter snyggt förarbete av Johan Waldemarsson, som för dagen hade ersatt Filip Thurn som varit sjuk i veckan.
Vinberg kvitterade men IFK tog åter ledningen och åter var det Tokelo Rantie, Tiki kallad, som gjorde ett vackert mål och denna gången var det landsmannen Andile Xaba som stod för framspelningen.
IFK gick till halvtidsledning 2-1 som kunde varit både 3-1 och 4-1.
Vinberg var farlig på fasta situationer och det var en frispark som resulterade i kvitteringen 2-2, ett resultat som endast stod sig i ett par minuter innan säsongsdebuterande Joel Svensson nickade in 3-2 för IFK efter ett vackert inlägg av Christian Eriksson.
IFK hade sedan många chanser att öka på ledningen, men varje gång Vinberg fick en hörna eller en frispark kändes det farligt - och efter en feldömd frispark, borde varit frispark IFK istället, kunde så hallänningarna kvittera när det återstod två minuter.
IFK och Vinberg bjöd på en mycket bra fotbollsmatch, Vinberg var det bästa lag som IFK mött hittills i år.

Tillbaka