IFK Hässleholm

26

May
2011

Sjunde raka för IFK

26/5 2011

Efter 8-0 mot Markaryd blev det en betydligt tuffare uppgift mot bottenlaget Påarp hemma på Österås.
Men det kunde blivit en drömstart, Diego Delgado sprintade sig fri redan efter 40 sekunder och man var man beredd att notera 1-0, men målvakten räddade och sedan dröjde det ända till 42:a minuten innan de gulsvarta lyckades spräcka nollan. 1-0 kom på en hörna och det var Mattias Andersson som nickade in ledningsmålet - som skulle visa sig bli slutresultat.
I andra halvlek byttes Filip Thurn in men några mål blev det inte även om IFK efter en kvart tryckte gasen i botten och skapade massor med målchanser, alla dock resultatlösa.
Helsingborgs-laget kom till Österås för att försöka få en poäng med sig hem och spelade väldigt tillknäppt, målvakten tog en minut på sig att sparka ut bollen varje gång han kom i kontakt med de - och det var ganska många gånger.
Efter att ha maskat i över en timma så blåste domaren av och IFK tilldömdes en frispark på straffområdeslinjen, men skottet tog i muren.
Detta var en match som IFK vill glömma fortast möjligt, kanske var det så att man hade nästa veckas derby i tankarna. Dock gjorde man det som behövdes, bärgade tre poäng - efter sju matcher har IFK 21 poäng - alltså full pott - den bästa start IFK fått i mannaminne.

Tillbaka