IFK Hässleholm

21

May
2011

6:e raka segern och utklassning mot Markaryd

21/5 2011

IFK vann årets första derbymatch med hela 8-0 mot Markaryd, på bortaplan.
Det var Christian Eriksson som inledde målskyttet redan efter 3 minuter och detta efter att Filip Thurn dribblat av fyra-fem man, varpå bollen letade sig till Eriksson, som säkert rullade in 0-1.
0-2 var ett riktigt klassmål, Tokelo "Tike" Rantie växelspelade med Ayanda Nkili och kom fri på  vänsterkanten och ur liten vinkel placerade han bollen stenhårt bakom ex-IFK-aren Jonas Osberg i Markaryds-målet.
0-3 satte Ayanda Nkili på straff efter att Christian Eriksson blivit nergjord på mållinjen av ex-IFK-aren Christoffer Olsson, som frilägesutvisades. Christian fick bollen av "Tike" som gjort bort ett antal smålänningar.
Sedan satte Filip Thurn igång sin show:
0-4 placerade Filip in med högran efter att Andile Xaba tråcklat sig igenom hela Markaryds-försvaret.
0-5 placerade Filip in med ett skruvat vänsterskott i bortre burgaveln, otroligt vackert frisparksmål från 25 meter.
0-6 placerade Filip in med en skruvat vänsterskott i bortre burgaveln, otroligt vackert även detta.
0-7 Andile Xaba gjorde inget misstag när han fick chansen att slå in en straff sedan "Tike" blivit fälld.
0-8 Christian Eriksson, samme man som inledde målskyttet, fick också avsluta med en vänstervrist.
Det blev aldrig någon riktig match, därtill var IFK för överlägsna, visst påverkade de två utvisningarna en del, men man får inte glömma att IFK redan gjort två vackra mål när första utvisningen kom efter en knapp kvart.
IFK satte gasen i botten direkt och i motsats till ett par tidigare matcher så slog IFK inte av på takten och när klockan visade 27 minuter stod det 0-5 och Filip Thurn hade påbörjat sin show och gjort 0-4 och 0-5, i andra halvlek fullbordade han sitt hattrick.
Filip var helt suverän denna soliga lördagseftermiddag och det var många som var bra, inte minst anfallskollegan "Tike" som gjorde lite som han ville med Markaryds-försvaret.
Ayenda på vänstertbacken och Andile, nu på innermittfältet, var också mycket bra, likaså Christian Eriksson som visade "Ljungby-form" och Diego Delgado, som denna gång fick starta matchen, var pigg på sin kant.
Markaryd fick två utvisningar och det var synd, visst är det roligare om båda lagen har elva man på plan, nu gäller det för Daniel Nilssons manskap att ta nya tag och komma tillbaka, det finns många bra fotbollsspelare i det blåvita laget, veteranen Peter Hiir-Salakka är en, Johan Nilsson en annan...
För Stefan Janssons manskap väntar Påarp på torsdag, hemma på Österås. Skall det bli sjunde raka?

Tillbaka