IFK Hässleholm

12

May
2011

Femte raka segern för IFK

12/5 2011

IFK Hässleholm bjöd på ännu en målfest när Stafsinge IF besegrades med 4-1 på Österås – femte raka segern.
Efter en sprudlande inledning, som resulterade i ett vackert ledningsmål av Tokelo Rantie, djupledsframspelad av radarkompisen Filip Thurn, så radade IFK upp massor med målchanser i dryga 20 minuter. Ingen av dom gav ökad ledning och de gulsvarta fick nöja sig med halvtidsledning 1-0.
I andra halvlek tog Stafsinge kommandot och hallänningarna kvitterade till 1-1 efter att ha tråcklat sig fram i IFK:s straffområde och strax därefter gjorde de rödsvartrandiga Milan-kopiorna om bedriften men som tur var svarade Calle Lindell för en prakträddning och denna räddning blev en väckarklocka för IFK.
Under fem minuter bjöd målfirma Rantie/Thurn på show och sedasn stod det 4-1.
”Tike” som sydafrikanen Rantie kallas, lekte med sin back och tog sig ända ner till kortlinjen innan han hittade Thurn med ett inspel och så var IFK åter i ledningen, ett mycket vackert forbollsmål och hela IFK låg i en TV-puckhög och kramade om sina hjältar.
3-1 skarvnickade Filip Thurn fram ”Tike” i ett nytt friläge och nu rundade han målvakten och med sträckt vänstervrist satte han bollen stenhårt i nätet.
Någon minut senare kommer så ”Tike” i vänsterläge, bryter in framför mål och blir fälld – straff – som comebackande lagkaptenen Bobby Alm Nilsson säkert placerar till höger om målvakten – och 4-1 var ett faktum.
Tyvärr skadade sig Filip Thurn när han nickskarvade fram ”Tike” till 3-1 och fick senare utgå och IFK drabbades av ytterligare en skada på vänsterbacken Ayande Nkili.
Mattias Andersson, som hade en knallhård frispark i ribban i första halvlek, fick flytta över från högerback till vänsterback, yttermittfältaren Andile Xaba fick gå ner som back och in kom yrvädret Diego Delgado.
Många var bra i IFK, Calle Lindell som räddade IFK från underläge 1-2 gjorde en svettig frisparksräddning i första halvlek och måste få överbetyg. Bobby Alm Nilsson som var tillbaka efter skada bildade ett säkert mittbackspar med Victor Bergström.
Visst kunde IFK gjort fler mål och visst var gubbarna på bänken lite gnälliga när det bara stod 1-1, men efter målexplosionen var dom nöjda igen, kvällen slutade bra – och femte raka segern var ett faktum.

Tillbaka