IFK Hässleholm

9

May
2011

IFK avancerar i DM

9/5 2011

I onsdags gick juniorerna vidare i DM via en seger mot IF Limhamn Bunkeflo.

På måndagen var det A-lagets tur att avancera i DM och detta gjordes via en stabil 3-0 seger mot superettanlaget Ängelholms FF som i DM matchade ett väldigt ungt lag (alla förutom målvakten är födda på 90-talet) där bland annat den förre IFK Hässleholmaren Albin Nilsson ingick i startelvan.

IFK skapade en del bra lägen i första halvlek som slutade 0-0 bland annat en vänsterkanon av Filip Thurn där Ängelholmsmålvakten gör en jätteräddning och ett skott av Islam Mireé som träffar utsidan av målet.

I andra halvlek fortsätter IFK skapa lägen och 1-0 kommer efter ett fint samarbete mellan Daniel Engel,Diego Delgado och Islam Mireé där Islam på nära håll kan sätta bollen i nättaket. 2-0 är en riktig pärla signerad Andile Xaba som får till en bra träff en bit utanför straffområdet och skickar upp bollen i bortre krysset.
Ett mål väl värdigt Eurogoals. Alexander Björnlund fastställer slutresultatet med sitt 3-0mål där han dribblar in i straffområdet och avslutar distinkt med ett skott i bortre hörnet.

Tillbaka