IFK Hässleholm

16

Apr
2011

Seger i premiären för IFK

16/4 2011

IFK inledde på lördagen seriespelet mot seriefavoriten Eskilsminne - på bortaplan - och vann med 4-1.
IFK spelade jättebra och segern var välförtjänt. Första halvlek var ställningskrig och en del målchanser för båda lagen, men det dröjde till 45:e minuten innan första målet kom - och vilket mål sen. Filip Thurn fick drömträff från 30 meter och IFK kunde gå till halvtidsledning med 1-0.
Det dröjde inte länge i andra förrän Eskilsminne kvitterade, en boll som tog på en IFK-are och gick i en lyra över Calle Lindell i målet.
1-2 kom ganska omgående och nu var det skyttekungen från Sydafrika, Tokelo "Tiker" Rantie, som presenterade sig och detta mål var verkligen en delikatess. Efter underbart samspel mellan flera gubbar så var det Kristian Eriksson som frispelade Tike.
1-3 kom tio minuter senare och det var lika vacker,samarbete mellan flera spelare innan Tike inne i straffområdet drog Martin Nilsson (Roland Nilssons son) och sköt bollen i bortre burgaveln.
Sedan hade Eskilsminne chansen att reducera när man tilldömdes en straffspark, men denna sköts i ribban.
Istället kunde IFK göra 1-4 på straff, Bobby Alm Nilsson, som placerade in bollen hur säkert som helst.
Sedan blev Ayenda Nkili utvisad efter att ha rullat bort bollen vid en frispark och fått sitt andra gula kort.
Denne Ayenda som i andra halvlek gått ner och ersatt Linus Svensson som vänsterback och gjort det jättebra.
 Hans landsman Andile Xaba var också duktig, fick pris som bäste man - och skyttekungen Tike, som gjorde två mål, var precis lika bra.
Hela IFK var bra, Calle Lindell i målet var väldigt stabil, likaså mittbackarna Victor Bergström och Bobby Alm Nilsson - och längst fram kompletterade Filip Thurn 2-målsskytten på ett suveränt sätt. Johan Waldemarsson och Kristian Eriksson var också bra och Alexander Björnlund gjkorde ett fint inhopp i andra halvlek.
IFK:s startuppställning:
Calle Lindell - Mattias Andersson, Bobby Alm Nilsson, Victor Bergström, Linus Svensson - Andile Xaba, Johan Waldemarsson, Kristian Eriksson, Ayende Nkile - Filip Thurn, Tokelo Rantie

  Eskilsminne-IFK Hässleholm 1-4 (0-1)
  0-1 Filip Thurn
  1-1 Filip Egger
  1-2 Tokelo Rantie
  1-3 Tokelo Rantie
  1-4 Bobby Alm Nilsson (straff)

Tillbaka