IFK Hässleholm

14

Apr
2011

IFK siktar på avancemang

14/4 2011

Källa Norra Skåne: Kräftgången i seriesystemet ska vara över. I år är det tänkt att det ska vända för IFK Hässleholm.

– Det finns ju inte på världskartan att vi ska hamna längre ner än så här. Vi ska vara etta eller tvåa i serien och ha chansen att gå upp, det är målet, säger IFK-tränaren Stefan Jansson.

Vad talar för att ni lyckas?
– Revanschlusten och en fin sammanhållning i truppen. Vi har kvar stommen från i fjol med Bobby Alm Nilsson, Filip Thurn, Victor Bergström och Mattias Andersson. Och de nya vi har fått in har höjt laget, säger Jansson.

Anfallaren Tokelo Rantie ska göra målen i IFK i år är det tänkt, men han är lätt skadad och har ännu inte visat vad han går för i gulsvart.
Nyförvärvet Kristian Eriksson från Högaborg har imponerat på försäsongen och blir en nyckelspelare i IFK. Även Johan Waldemarsson, som återvänt från Ballingslöv, lär bli viktig – om han kan hålla sig hel.

– "Waldes" ryggproblem är väl det som oroar inför serien. Det såg bra ut i tre månader, men sen åkte han på ett bakslag, säger IFK-tränaren.
Redan i premiären får IFK bekänna färg. Topptippade Eskilsminne svarar för motståndet.
– Eskilsminne har varit riktigt bra på försäsongen och har ett bra lag. Men träningsmatcher i alla ära – det är inte förrän serien börjar man riktigt vet var lagen står, säger Stefan Jansson.

Vad säger du om er försäsong?
– Jag är nöjd, vi har fått en hel del bra svar och vi hade ett superbt läger i Spanien, säger Jansson.

Har du bestämt dig för vem som blir förstemålvakt?
– Ja, det har jag...

Och det blir Calle Lindell?
– Ja. Han gjorde det jättebra i fjol och trots att han är så ung har han skaffat sig nyttig erfarenhet. Men Tobias Carlsson har gjort oerhörda framsteg och är med och trycker på, säger Jansson.

Tillbaka