IFK Hässleholm

10

Apr
2011

Förlust för IFK i genrepet

10/4 2011

Källa Norra Skåne:IFK Hässleholm lämnade genrepet mot Nike mållöst. Men IFK-tränaren Stefan Jansson var ändå ganska nöjd.

– I första halvlek gör vi det väldigt bra. Sen byter vi en hel del i andra. Vi vill inte ta några risker, det är ju på lördag det gäller, säger han.

Division två-laget Nike vann med 2–0 på konstgräset i Lomma. I paus var det 1–0, ett – enligt Stefan Jansson – ganska missvisande resultat.
– Jag räknade till fem avslut för oss mot ett för dom. Det var stabilt bakåt och vi spelade bra, säger han.

Filip Thurn och Tokelo Rantie vilade helt och innermittfältarna Johan Waldemarsson och Kristian Eriksson spelade bara en halvlek.
– "Walde" testade sin rygg och vi ville inte chansa för mycket. Kristian har haft lite problem med magen och "Tiki" fick en liten ljumskskada mot Öster, berättar Stefan Jansson.
– Men jag hoppas att alla kan spela i premiären. Givetvis förutsatt att de kan träna ordentligt i veckan, annars har vi andra som kan gå in och göra det bra.

Några du vill berömma i dag?
– Backlinjen fungerar mycket bra i första.
Vad säger du om sydafrikanerna Andile Xaba Squ och Ayanda Nicili?
– Ayanda såg spännande ut i rollen som släpande forward. Honom kommer vi få mycket nytta av, han kan spela i stort sett överallt och är väldigt spelintelligent. Andile har kanske lite mer att jobba med när det gäller positionsspelet och så, säger Jansson.

IFK börjar borta mot Eskilsminne i division tre-serien på lördag.

Tillbaka