IFK Hässleholm

13

Mar
2011

Seger mot Ljungby i cupen. Nu väntar Öster

13/3 2011

Källa Norra Skåne: 2010 slutade på sämsta tänkbara sätt. Men 2011 har börjat riktigt bra. IFK Hässleholm besegrade Ljungby i Svenska cupen efter en riktigt stark insats.

Fjolårets sista tävlingsmatch var kvalet mot Kållered – ett kval som slutade med degradering till trean. 2011 års första tävlingsmatch var betydligt roligare för Stefan Janssons mannar. Division 2-laget Ljungby gästade Bjärnums konstgräsplan för match i Svenska cupen mot IFK och efter en drabbning som innehöll det mesta stod gulsvart som segrare med 4–3 – efter förlängning.
– Vi visar vilket härligt go vi har i gänget. Och det är klart att det var jätteviktigt för killarna och för klubben att få den här starten på året, säger IFK-tränaren Stefan Jansson.

Händelserik är bara förnamnet på helgens cupmatch. Det började redan efter tre minuter när IFK-mittbacken Bobby Alm Nilsson vräkte omkull en Ljungbyspelare i straffområdet.
Rött kort, straff – och 0–1. Sämsta tänkbara start för IFK.
Men gulsvart visade upp en imponerande moral. Filip Thurn kvitterade och André Bengtsson gav IFK ledningen i första halvlek.

Efter paus kvitterade Ljungby och då var det nog många som var redo att räkna ut ett IFK med bara tio man. Hemmaspelarna var dock inte på något sätt redo att vika ner sig. Tvärtom.
I den 87:e minuten drog Mattias Andersson till från långt håll och bollen letade sig lite turligt in i Ljungbymålet.
Men Anderssons fullträff blev inte segermålet. I den fjärde tilläggsminuten kvitterade Ljungby och det blev förlängning.
Och då skulle väl ändå elva division 2-spelare mala ner de tio division 3-spelarna?
Icke.

Förlängningen var bara sex minuter gammal när Kristian Eriksson hittade Alexander Björnlund med en delikat framspelning och Björnlund var iskall när han satte 4–3.
Den här gången kom Ljungby inte tillbaka. IFK höll undan och får nu möta superettanlaget Öster i nästa omgång i Svenska cupen.
– Det ska bli en riktigt rolig match, ett anrikt superettanlag som verkar satsa lite, säger Stefan Jansson.

Mot Ljungby var det många i IFK som kunde kvittera ut överbetyg. Allra bäst var nyförvärvet från Högaborg, Kristian Eriksson. Han var bäst på plan och ägde innermittfältet. Även Johan Waldemarsson ska ha beröm för sin insats. "Walde" fick ta steget ner och bli mittback när Bobby visades ut och nyförvärvet från Ballingslöv skötte sig utmärkt i försvaret.
Nu väntar ett läger i Spanien för IFK.
– Vi har en skön känsla i truppen, ett härligt go, och det känns som att vi har något bra på gång. Spanienlägret har killarna till stor del betalat själva och det ska bli extra kul med den här segern i bagaget, säger Jansson.

Tillbaka