IFK Hässleholm

8

Feb
2011

Ny styrelse i IFK

8/2 2011

Källa: Norra Skåne
Mats Flink ordförande, förre Helsingborgs IF-basen Sten-Inge Fredin i styrelsen och en klubbledning med flera tunga namn från näringslivet.
Så kraftsamlar IFK Hässleholm för att inom en rimlig framtid vara tillbaka bland de 60 bästa klubbarna i landet.

Det stod klart vid måndagens årsmöte som blev det mest välbesökta i mannaminne för IFK Hässleholm. Ett 60-tal personer trängdes i klubbstugan och förklaringen var enkel – det vankas nya tider i föreningen och kring Österås.
Det sportsliga misslyckandet 2010 och nedflyttningen till trean betydde samtidigt en nysatsning på att få igång föreningen på alla plan.

Till ny ordförande valdes nu Mats Flink, företagare från Bjärnum och själv en gång spelare i både Hässleholms IF och IFK Hässleholm.
– Det kändes mycket spännande när jag blev tillfrågad och jag tror att den här styrelsen kan föra föreningen framåt, menade Mats Flink, 59 som också fick ett i fotbollssverige mycket välkänt namn i sin nya styrelse.
Sten-Inge Fredin, under åtta år ordförande i allsvenska Helsingborgs IF, finns nämligen numera i IFK Hässleholm.

– Ja, det kan kanske tyckas lite underligt men det är min gode vän Bosse Nilsson som lockat med mig, förklarade Fredin uppriktigt.
– Sedan känns det också ur flera aspekter spännande med Hässleholms geografiska placering i Skåne och inte minst det planerade arenabygget här.
Fredin är annars Ystadskillen som via Malmö hamnade i Helsingborg och under största delen av 00-talet ledde HIF där bland annat Bosse Nilsson fanns som tränare under en period.

– Man måste väl dock betona att det här är en klubbutveckling på sikt och jag skall väl försöka tillföra lite av min erfarenhet, ansåg Fredin.
Men även övriga delar av styrelsen var helt nya ansikten i form av:

  • Vice ordförande Tomas Haglund som civilt är vd för Alde i Färlöv.
  • Magnus Olsson, platschef på Peab, är u-sektionens representant i styrelsen och sekreterare.
  • Jan Toresson, ursprunglingen från Hörja där han varit aktiv inom idrottsföreningen. Arbetar på Svensk företagsförmedling och blir styrelsens nye kassör.
  • Peter Nilsson, styrelseledamot är till vardags IT/teknik-chef på Roundo i Hässleholm.

Dessutom finns förstås Bosse Nilsson med som adjungerad i styrelsen medan Lennart Månsson och Magnus Nilsson kvarstår som suppleanter.

– Vi har väl sagt att avancera två divisioner på tre till fyra år kan vara en rimlig målsättning, menar Bosse Nilsson som förstås var mycket nöjd med årsmötet.
Kommande måndag börjar också den nya IFK-styrelsen sitt arbete.
– Då kommer vi också att dra upp de första riktlinjerna för framtiden, berättade Mats Flink.

 

Tillbaka