IFK Hässleholm

5

Jan
2011

IFK rustar för div 3

5/1 2011

Källa Norra Skåne: Ryktet om IFK Hässleholms död är överdrivet. Johan Waldemarsson återvänder, Bobby Alm Nilsson stannar och enligt fotbollsbasen Bosse Nilsson är ett par högklassiga nyförvärv på gång.

IFK rasade ur division två och förutom nyheten att Burim Rexhepi lämnar för spel i BW90 har det sedan dess varit tyst kring klubben. Men arbetet med att bygga ett lag och en organisation som direkt kan ta sig tillbaka till tvåan är i full gång och i går presenterade IFK sitt första nyförvärv.

Johan Waldemarsson återvänder till IFK efter ett års rehabträning och ett år i division fem med Ballingslöv.
– Mitt mål har hela tiden varit att komma tillbaka till IFK, säger 29-årige Waldemarsson.
Han spelade division två-fotboll med gulsvart 2008, men ryggproblem tvingade honom till ett uppehåll 2009.
– Jag vilade från fotbollen och körde bara rehab 2009. Sen spelade jag med Ballingslöv 2010 och det kändes bra, säger Waldemarsson, som är kvitt ryggproblemen.

IFK-tränaren Stefan Jansson är nöjd med att den rutinerade och fysiskt starke Waldemarsson åter blir gulsvart.
– Vi har många tekniska, små spelare och "Walde" kan tillföra mycket med sin fysik. Och hans vilja och attityd blir viktig i vår unga trupp, säger Jansson.
– Han är en bra lagspelare, fyller Bosse Nilsson i.

Bobby Alm Nilsson, lagkapten i IFK, har varit på glid från klubben men bestämde sig för att fortsätta.
– Jag gick på magkänsla. Satsningen i klubben är bra fast det är division tre. Vi får den bästa truppen i division tre. Och att Stefan är kvar som tränare betyder mycket, säger Alm Nilsson.
– Det betyder jättemycket att Bobby stannar. Alla vet att han alltid ger allt på träningar och matcher och han tillhör ryggraden i truppen. Att han stannar sänder rätt signaler till spelare som är på väg hit och spelare som är tveksamma om de ska fortsätta i klubben, säger Stefan Jansson.

Enligt Bosse Nilsson är fler nyförvärv på gång in i IFK-truppen. Spelare som ska gå rakt in i den gulsvarta startelvan.
Är det spelare från akademin i Sydafrika?
– Det kommer att hända något där, ja.
Vilken klass är det på de spelarna?
– De ska vara i nivå med May Mahlangu och Surprise. Eller lite bättre.

Annars litar IFK mycket till klubbens ungdomar och den befintliga truppen.
– Burim lämnar, Nicklas Andersson varvar nog ner och Guyguy Lema och Dida försvinner ju också. I övrigt hoppas vi få behålla truppen och den tog ju 19 poäng under hösten i division två.
– Sen är våra 94:or och 95:or riktigt bra och några av dem kommer att slussas in i b-laget och kanske slåss om platser i a-laget.

Bosse Nilsson har som bekant klivit in i IFK för att styra upp fotbollsbiten.
Vad exakt gör du?
– Jag hjälper till med att organisera ledarsidan i klubben, jag hjälper till med truppsammansättningen i a-laget och som lite avkoppling tränar jag juniorerna tillsammans med Nodde Nordén och Ola Bertilsson, säger Bosse Nilsson.
– Tanken är att vi i elvamannalagen i klubben ska ha ett enhetligt spelsätt hela vägen och vi satsar mer på individanpassad träning. Man behöver inte behandla alla lika, det gäller att titta på vad som är bäst för varje enskild spelare.

Organisationsmässigt ser det ut enligt följande i IFK: Bosse Nilsson är alltså fotbollsbas och även juniortränare tillsammans med Bertilsson och Nordén, Stefan Jansson är huvudtränare med Rickard Svensson som assisterande tränare och Affe Jönsson (assisterande till Jansson i fjol) har tagit över P17-laget som ska spela i pojkall-svenskan.

Tillbaka