IFK Hässleholm

29

Oct
2010

Stefan tränar IFK även nästa år

29/10 2010

Källa Norra SKåne:

Stefan Jansson fortsätter som tränare i IFK Hässleholm.
– Trots att vi åkte ur känner jag att vi har börjat bygga något bra i klubben, säger Jansson.

Första säsongen som IFK-tränare slutade på tyngsta tänkbara sätt för Stefan Jansson. Gulsvart föll i kvalet mot Kållered och ramlade ur division 2. Nu får klubben börja om i division 3 – och Jansson vill vara med och hjälpa laget uppåt igen.
– Direkt efter kvalförlusten kände jag så klart stor besvikelse. Men i sådana här lägen kan man välja att vika ner sig och skita i det, eller så kliver man fram och jobbar ännu hårdare. Och jag är inte en person som viker ner mig, säger Jansson.

Resultatmässigt var det en bedrövlig säsong i IFK, men klubben lyckades få ordning på ekonomin och Jansson väljer att se det positiva i situationen.
– När man åker ur och det är tungt kan klubben knytas samman och gemensamt jobba för att komma tillbaka, säger han.
– Vi visste inför säsongen att det skulle bli ett tufft år, många spelare försvann och man fick skära ner på alla kostnader. Målet var att vi skulle klara oss kvar. Nu klarade vi inte det, men på många sätt mår klubben bättre i dag än inför förra säsongen.

Enligt Stefan Jansson kommer även assisterande tränaren Affe Jönsson att bli kvar.
– Alla runt laget blir kvar i organisationen, sen är det inte helt klart vilka roller de får, säger Jansson.
Vad säger du om den gångna säsongen med lite distans till kvalet?
– Det var framförallt den dåliga våren som förstörde för oss. Vi var lite nonchalanta, kanske borde vi varit mer cyniska på de dåliga planerna och i den här serien. Vi försökte spela lite för mycket fotboll, säger IFK-tränaren.
– Under hösten har vi visat att vi kan mäta oss även med topplagen i serien, men vi har varit oförmögna att göra mål. Och så har vi haft väldigt mycket otur, man tänker ju på alla stolpträffar och missade chanser när man till slut är ett mål från att klara sig kvar.

Än så länge finns det många frågetecken i spelartruppen.
– Vi håller på att prata med spelarna och målet är att i stort sett behålla gruppen. Men det är klart att det kan bli en del förändringar.

Jansson tror inte nödvändigtvis det behöver vara negativt för de unga spelarna att laget åkte ur.
– Är du ung och vill visa upp dig ska du nog inte stirra dig blind på vilken serie du spelar i. Du blir nog hetare på marknaden om du dominerar och gör 25 mål i division tre än om du gör fem mål i ett bottenlag i tvåan, säger han.
Målsättningen är att ta sig tillbaka till division två direkt.
– Det ska vi försöka, sen får vi så klart titta på vilken trupp vi får ihop. Men träningsmässigt kommer vi att köra vidare lika hårt, säger Jansson.

Tillbaka