IFK Hässleholm

17

Oct
2010

Div 3 väntar IFK nästa år

17/10 2010

Källa Norra Skåne: Lördagen när fotbollskartan i Hässleholm ritades om.

På lördagen ritades fotbollskartan i Hässleholm om. Klockan 13 hade hade man fortfarande ett lag i tvåan (IFK Hässleholm) och ett i fyran (Hässleholms IF). Fyra timmar senare var bägge klubbarna i trean!

- Oerhört dystert att vi inte grejar det här, menade IFK Hässleholms tränare Stefan Jansson sedan hans lag spelat 2-2 hemma mot Kållered och förlorat division II-platsen på färre gjorda bortamål.


I 45 minuter såg det annars ut som om IFK skulle kunna greja kontraktet med den högre serien sedan Burim Rexhepi gett laget ledningen i den 12:e minuten.


Men en iskall taktik av Kållered där rutinerade tränaren Roberto Jacobsson sparade sina duktiga toppforwards, Daniel Ohlsson och Gabriel Tartagni på bänken fram till paus tog sedan IFK på sängen.


Andra halvlek hann knappast börja innan Tartagni hade kvitterat och ett alltmer desperat IFK tappade spelmässigt därefter. Helt godnatt blev det i den 90:e minuten när hemmakapten Bobby Alm Nilsson fick bollen i eget mål och sedan hjälpte det inte att IFK kvitterade på matchens allra sista spark.


- Oflytet har verkligen hängt med oss hela säsongen så det är riktigt tungt nu , ansåg IFK-tränaren.


På intilliggande C-planen på Österås firades det istället ordentligt ett par timmar senare när Hässleholms IF säkrade sitt avancemang till trean via 2-0 mot Kalmar AIK.
- Killarna gör det fantastiskt bra och det märktes idag att alla var koncentrerade på uppgiften, berömde HIF-tränaren Bengt Emil Andersson.


- Jag tycker att vi var det klart bästa laget och att vi har gjort en stark kvalserie.
HIF, som skulle klara att gå till trean även på ett oavgjort resultat, tog ledningen i den 27:e minuten genom Simon Reinholdsson som snyggt nickade bollen i mål.


Även efter paus hade hemmalaget kontroll på matchen som definitivt avgjordes i den 61:a minuten när inhopparen Mikael Nilsson gjordes ner i straffområdet och Liridon Ahmeti därefter kallt satte tvåan. I samband med straffen blev också två Kalmarspelare utvisade och HIF kunde därför mer eller mindre defilera hem segern.


- Nu skall det bli oerhört kul att spela i trean och få möta IFK även om det var väldigt trist för fotbollen i stan att man ramlade ur tvåan, ansåg HIF:s lagkapten Erik Svensson.

Tillbaka