IFK Hässleholm

15

Oct
2010

Bara seger räknas på Lördag

15/10 2010

Källa Norra Skåne: IFK Hässleholm har lämnat planen mållöst efter de tre senaste matcherna.
I morgon krävs det att IFK-anfallarna har krutet torrt då det måste till seger mot Kållered om det ska bli spel i tvåan även nästa år.
– Vi ska göra mål, lovar IFK-anfallaren Guyguy Lema.

IFK Hässleholm gjorde tillsammans med Linköping minst mål i den östra Götalandstvåan. Det blev bara 27 mål för IFK vilket till slut blev ödesdigert. Ljungby klarade sig kvar i tvåan eftersom de gjorde ett mål mer än de gulsvarta.

IFK har skapat mycket chanser under säsongen, men haft otroligt svårt i de avgörande lägena. På de två senaste matcherna mot Linköping och Kållered har laget dessutom haft en del oflyt med hela fem träffar i målramen.

Filip Thurn håller med om att det bränts för många målchanser under säsongen.
– Men det är inte bara vi anfallare som misslyckats få in bollen. Även mittfältare och försvarare har missat chanser.
– Och ligger man i botten har man inte heller flytet i de avgörande lägena.

IFK-tränaren Stefan Jansson tror att IFK-målen kommer i morgon eftermiddag då hans gulsvarta lag spelar avgörande kvalmatch hemma på Österås mot Kållered.
– Självklart så ska man göra mål när man spelar hemma.

– Tyvärr har vi inte någon spelare i truppen som kan göra en 15-20 mål. Men skapar vi lika mycket som vi gjorde senast i Kållered ska det mycket till om det inte blir mål.
Burim Rexhepi vann den interna skytteligan i IFK med sina sex seriemål. Närmast honom var trion Johan Birgersson, Filip Thurn och Guyguy Lema med fyra mål.

Är det mållöst i morgon efter ordinarie tid och förlängning blir det ett avgörande på straffar. Men det är inget som skrämmer IFK-spelarna.
– Alla vet vad som gäller, säger Johan Birgersson.
– Vi är bra förberedda då vi slår en hel del straffar på träningarna.

Filip Thurn berättar att spelarna har egna straffturneringar efter träningen. Och vad som motiverar dem att inte missa några straffar.
– Vi tävlar om vem som ska slippa ta tvätten efter träningen. Kan man komma undan så är man nöjd.

Vem som gör målen är spelar dock ingen roll för tränare Stefan Jansson.
– Det kvittar för mig. Om det blir mål i den första eller 119:e minuten betyder heller inget, bara det blir ett bra slut på matchen.

Tillbaka