IFK Hässleholm

9

Oct
2010

Hägglund tillbaka i IFK

9/10 2010

Källa Norra Skåne:

När IFK Hässleholms Fredrik Hägglund skadade sig i matchen mot Ljungby den 1 augusti verkade säsongen vara över för mittbacken. I måndags gjorde han dock comeback i B-laget och finns med i lagets kvaltrupp i Kållered.

- Ja, det har gått betydligt snabbare än jag hoppats men målet jag satte upp vara att komma tillbaka redan i höst, säger 27-åringen som gör sin tredje säsong i IFK dit han kom från Friska Viljor(!) 2008.
- Direkt efter skadan med det uttänjda ledbandet i knäet trodde jag nog att det var färdigspelat för den här säsongen.

Men med en stor portion vilja och hjälp av lagets sjukgymnast, Mikael Berogli fanns han faktiskt redan på ersättarebänken i Linköping förra söndagen. Och i måndags blev det spel från start när IFK:s B-lag förlorade knappt, 3-4, mot Kristianstads FF:s bilaga.
- Knäet kändes helt bra men det är klart att man saknar en del matchtempo just nu, förklarar Hägglund som erkänner att det varit jobbigt att följa sitt lags kamp för att undvika nedflyttning under hösten.

- Det är ju alltid jobbigare att sitta vid sidan om och bara titta än att själv vara på plan.
Nu innebar IFK Hässleholms återkvalplats att det blir ytterligare två matcher för honom i höst. Om det sedan blir från start eller ej är förstås ovisst.

- Alltid skönt att ha varit på plan efter en sådan här skada när det är dags för vinterträningen, förklarar Hägglund som är övertygad om att IFK skall greja kontraktet med tvåan.
- Men det är mycket viktigt att vi lyckas göra något mål i Kållered. Det kan bli guld värt vi sedan spelar hemma.

Tillbaka