IFK Hässleholm

3

Oct
2010

Kval väntar för IFK

3/10 2010

Källa Norra Skåne: IFK Hässleholm hade inte marginalerna med sig i den mållösa avslutningsmatchen i den östra tvåan mot Linlöping.

IFK träffade målramen vid två tillfällen i slutet av matchen plus att Ljungby kunde gå förbi efter 3-1-segern mot Vimmerby.

Trots att resultaten gick emot de gulsvarta har laget chans att klara sig kvar i tvåan via kvalspel mot Kållered de två nästkommande helgerna.
– Vi ser det ändå som en halv seger, säger IFK-tränaren Stefan Jansson som menar att det kunde vara värre.
– Med tanke på vår svaga med fyra poäng efter tio omgångar var det bra att ordna kvalspel.

Matchen på Folkungavallen i Linköping blev tämligen tillknäppt. Det märktes att det gällde mycket för bägge lagen. Närmast segern var dock IFK som tio minuter från slutet hade en nick i ribban av Anton Persson och ett skott i stolpen av Johan Birgersson.
– Något som kanske gjorde att Linköping kom av sig lite på slutet, säger Jansson.
– Men det var rejält spännande då allt hängde på ett futtigt mål.

IFK hade kontraktet i sin hand fram till mitten av den andra halvleken. Då var ställningen i matchen mellan Ljungby och Vimmerby 1-1. Men två mål av Lennie Nilsson och Samuel Olsson såg till att smålänningarna tog den niondeplats som betydde nytt kontarkt i stället för IFK.

De bägge lagen slutade på samma poäng och målskillnad men Ljungby klarade sig kvar på att det gjort ett ynka mål mer på de 22 matcherna.
– För oss blir det att ladda om batterierna till kvalet som börjar på lördag, säger Stefan Jansson.

Tillbaka