IFK Hässleholm

30

Sep
2010

Ödesmatch för IFK på lördag

30/9 2010

Källa Norra Skåne: På lördag spelar IFK Hässleholm en riktig ödesmatch borta mot Linköping.
Förlorar gulsvart kan laget åka ur. Men ordföranden Ronny Nilsson vill inte prata nedflyttning.
– Fortfarande finns inte division 3 i vår värld, säger han.

Under hösten har det sett ganska ljust ut för IFK Hässleholm. På flera fronter.
Resultatmässigt har IFK höjt sig, klubben är skuldfri efter många ekonomiskt jobbiga år och Bosse Nilsson har kommit in i föreningen med all sin kunskap och erfarenhet.
Men vårens dåliga resultat är en tung ryggsäck, som nu kan släpa ner IFK i division 3.

– Det är ingen som snackar högt om division 3 i klubben, vi åker upp till Linköping för att ta tre poäng och klara det här, säger Ronny Nilsson.
Vad skulle det betyda om ni åker ur?
– Om det skulle hända är målet att gå upp direkt. Men det skulle vara illa för föreningen och det skulle definitivt inte vara bra för fotbollen i Hässleholms kommun, säger Ronny Nilsson.
– Kortsiktigt hade det kanske blivit lite ökat publikintresse med derbyn mot Perstorp och eventuellt Hässleholms IF, men det för inte fotbollen framåt i området. Det är illa om vi inte har något lag här på lite högre nivå, då blir det svårt att locka hit spelare och det är negativt för fotbollen i kommunen.
Hur påverkar det er omfattande ungdomsverksamhet om seniorlaget ligger i trean?
– Det påverkar inte de yngre årskullarna, men vi blir inte lika attraktiva för 15-, 16- och 17-åringar. Det kan bli svårare både att behålla och locka hit talanger.
Nilsson påpekar gång på gång att han inte vill fokusera på risken att ramla ur. I stället tror han på ett lyckat resultat på lördag och ser ljust på framtiden. Med en ekonomi som börjar se hygglig ut och ett talangfullt lag under Stefan Janssons ledning ser han möjligheter att blicka uppåt kommande säsonger.

– Skulle vi åka ur får vi bita i det sura äpplet och samla ihop oss. Men vi klarar tre poäng mot Linköping. Vi har lag och organisation för att ligga på den här nivån och nästa år är målet att vara med i toppen. Vi förbereder oss för att så småningom slåss om en plats i ettan, säger IFK-ordföranden.

Tillbaka