IFK Hässleholm

27

Sep
2010

Tung förlust för IFK

27/9 2010

I Motalas omklädningsrum firades seriesegern. I IFK Hässleholms omklädningsrum började division tre-spöket känna sig som hemma.

IFK Hässleholm hade chansen att säkra division 2-kontraktet hemma på Österås, men hemmalaget förlorade och nu blir sista omgången en riktig nagelbitare.
Fortsatt spel i tvåan, kval eller nedflyttning direkt – allt avgörs när IFK möter Linköping borta nästa helg.
– Då är det allt eller inget som gäller, säger IFK-tränaren Stefan Jansson.

Motala var i praktiken klart för division ett redan inför gårdagens match mot IFK. Ändå spelade gästerna väldigt defensivt och satsade på kontringar mot IFK.
En seriesegrare som fyller försvaret med folk och hoppas på lyckade omställningar mot ett bottengäng... det säger väl en del om den här division två-serien.

Mot IFK fick gästerna finna sig i att vara rejält tillbakapressade i första halvlek. Hemmalaget höll i taktpinnen och dominerade de inledande 45 minuterna. Närmast ett IFK-mål var Burim Rexhepi, som träffade ribban med en frispark i den 38:e minuten.
– Vi gör en bra första halvlek och skapar en hel del. Och om vi hade fått första målet hade det här nog ordnat sig, säger Stefan Jansson.

Men IFK fick inte första målet.
Och det ordnade sig inte.
Ett ineffektivt IFK gick till pausvila med 0–0 och drygt tio minuter in på andra halvlek nickade en helt omarkerad Gustav Hellman in 0–1.
– Efter målet är det tungt. Känslan var att första målet var väldigt viktigt som matchbilden var, säger Jansson.

Motalas stabila försvar hade bra kontroll på IFK efter målet och de heta chanserna var få. Filip Thurn lyckades få bollen över från tre meter i den 84:e minuten, men i övrigt skapade inte hemmalaget särskilt många kvitteringslägen.
Mittbackarna Bobby Alm Nilsson och Adam Larsson var mycket bra, bortsett från situationen när Hellman nickade in segermålet. I övrigt var det sådär, sett över 90 minuter.
Stefan Jansson hade helt rätt när han påpekade:
– Vi tråcklar mycket boll.
Tråcklandet var rätt så publikvänligt, men föga effektivt.

Så nu har IFK en ödesmatch mot Linköping framför sig.
Vinner IFK är kontraktet säkrat.
Kryss och det blir minst kval.
Och en förlust innebär i bästa fall kval.

Tillbaka