IFK Hässleholm

14

Sep
2010

Bosse Nilsson blir ny fotbollschef i IFK

14/9 2010

Källa Kristianstadsbladet: Cirkeln är sluten. Bosse Nilsson är tillbaka i klubben där karriären tog fart. Från och med nu blir Bosse Nilsson fotbollschef i IFK Hässleholm.

– Bosse har figurerat i bakgrunden under hela den här säsongen, men från och med nu ska han aktivt styra upp hela fotbollsverksamheten, från ungdomslagen upp till A-laget, säger Ronnie Nilsson, nöjd ordförande i IFK Hässleholm.

Bosse Nilsson har haft hela världen som sitt arbetsfält, men han har aldrig glömt bort det som händer på hemmaplan.

Framför allt så har han haft koll på IFK Hässleholm.

– Det har varit många tunga år, men min känsla är att det sveper postiva vindar över klubben och då känns det rätt att ta på sig en aktivare roll, säger Bosse, som är bekymrad över standarden på fotbollen i Hässleholms kommun.

– Frånsett damfotbollen i Vittsjö så är fotbollen i Hässleholms kommun på en ganska usel nivå.

Varför har det blivit så här?
– I början av 70-talet hade Hässleholm det väl förspänt när det gäller träningsmöjligheter. Vi hade en av landets bästa grusplaner vilket lockade många allsvenska lag till kommunen.

– Men nu har utvecklingen sprungit ifrån Hässleholm. Vi spelar på en omodern fotbollsansläggning. Vi saknar konstgräs. Vi saknar inomhushall. Anläggningar som de flesta kommuner ser som självklarheter i dag.

Det är välbekant att Österås idrottsplats står och förfaller.

– Läktarna och löparbanorna är snart grönare än gräset, säger ordförande Ronnie Nilsson.

Val på söndag. Läge att uppvakta politikerna?
– Det lovas friskt, men nu har det snackats länge nog. Nu måste det göras något och jag hoppas verkligen att man tar tag i saken den här gången.

Bosse Nilssons uppgift blir att ta tag i IFK Hässleholm.

Den meriterade fotbolls-tränaren och ledaren, ska bland annat utbilda klubbens ungdomsledare, vara ett stöd för tränarna samt skapa ett dokument som IFK Hässleholm ska leva efter i många år framöver.

Däremot ska han inte ta över A-laget.

– Absolut inte. Stefan (Jansson) gör ett bra jobb.

Men ni riskerar att åka ur division II?
– Jag är optimist, jag tror killarna klarar det. Vi har en ganska mycket oflyt med baklängesmål i slutminuterna som kostat ett antal poäng. Men det har säkert att göra med att killarna är orutinerade, säger Bosse, som inte skrivit på något kontrakt.

– Jag jobbar tills vidare, sen får vi se.

Något som bekräftas av IFK Hässleholm och Ronnie Nilsson.

– Bosse jobbar ideellt i höst, men vi hoppas självklart få glädje av hans kunskap i många år.

Tillbaka