IFK Hässleholm

6

Sep
2010

Ny förlust för IFK

6/9 2010

Källa Norra Skåne:IFK Hässleholm svarade för en riktigt bra första halvlek mot topplaget Tord från Jönköping. Men i den andra halvleken straffades hemmalaget av ett par omställningar och tappade därmed tre viktiga poäng.

– Vi hade tre friläge till 3-1 i den första halvleken, säger en besviken IFK-tränare Stefan Jansson vars lag inte fick någon revansch för 0–4-nederlaget i våras..
Efter två bra chanser från bägge lagen tog Tord ledningen i den nionde minuten. Petter Vibeke kom loss på vänsterkanten och spelade in till Martin Funk som mötte perfekt.

Men IFK kom igen starkt och kunde kvittera i den 17:e minuten. Kongolesen Guyguy Lema nickskarvade in Burim Rexhepis perfekt slagna frispark.
Minuten efter tog hemmalaget ledningen. Lema frispelade Burim Rexhepi vars skott räddades av Tords målvakt Kim Karlsson. Returen gick ut till Filip Thurn som kunde förpassa bollen i nät. Sedan hade de gulsvarta flera tillfällen att utöka sin ledning. Bäst chans hade Burim Rexhepi som kom helt fri med Karlsson i bortamålet som dock kunde avvärja.

Mitt i det fina hemma-spelet kom därför kvitteringen efter en halvtimme som en chock för de 235 på Österås läktare.
Återigen var det påpasslige Martin Funck som höll sig framme efter tamt försvarsspel från hemmagrabbarna.

Burim Rexhepi hade i sista minuten ett farligt skott i ribban. Bollen hamnade sedan i mål vilket dock blev bortdömt.
– Helt okey att Guyguy Lema blåstes av men i det första läget blev Mattias Andersson kapad och borde haft straff, menar Stefan Jansson.

I början av den andra halvleken hade Burim ännu ett bra skott innan Joacim Dahlström kunde ge Tord ledningen med 3–2. I den 73:e minuten borde det blivit 3–3 då Guyguy Lerma missade ett helt öppet mål.
– Där måste det bara vara mål, säger den hårt prövade IFK-tränaren.
Strax innan slutet avgjordes matchen då Peter Vibecke gjorde 4–2 på en kontring.
– Tord gör mål på princip allting i den här matchen, konstaterar Stefan Jansson som menade att hans lag inte var helt hundra på omställningarna.
– Bara att konstatera att det är små marginaler i den här serien. Vi kunde gjort 3–1 i den första halvleken. i stället går de upp och gör 2–2 på en kontring.

Jansson var mycket nöjd med Filip Thurn och Burim Rexhepi.
– Ja, de var riktigt duktiga. Däremot tycker jag domarna är lite väl tuffa mot Guyguy Lema. Han är stor och stark och får därmed oftast domsluten mot sig.

I nästa omgång väntar ännu ett topplag då IFK ställs mot Vimmerby på bortaplan. Smålänningarna gav IFK en hjälpande hand då de på söndagen vände underläge till seger borta mot bottenlaget, och en av de gulsvartas räddningsplankor, Nybro.
– Det kommer att bli tufft i Vimmerby. Men vi vet att vi kan slå alla lag i den här serien så chansen finns, säger Stefan Jansson.

Tillbaka