IFK Hässleholm

30

Jun
2010

Thurns hattrick bäddade för ny seger för IFK

30/6 2010

Källa Norra Skåne: Från petad av disciplinära skäl, via ett inhopp i den senaste matchen till stor matchhjälte och tremålsskytt!
De senaste tolv dagarna har minst sagt varit ganska varierande för IFK Hässleholms Filip Thurn.


– Men det här var en seger som vi behövde oerhört mycket, förklarade Thurn efter spelmässigt lagets bästa insats under våren.
För även om hans lag vunnit matcher tidigare har man knappast bjudit på så här publikfriande och positiv fotboll. Man var nämligen närmare både 4-1, 5-1 och även 6-1 än Tenhult var någon ytterligare reducering.
Att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt brukar vara en god utgångspunkt för en måltjuv och dessa egenskaper visade 21-åringen upp fullt ut denna kväll.
Redan i den sjunde minuten kom också ettan sedan Anton Persson spelat in bollen och Thurn fått den över mållinjen från nära håll.
– IFK:s gamle skyttekung Percy Olsson gav mig rådet att placera mig vid första stolpen vid dessa inspel och det var ju ett perfekt råd, menade Thurn om sitt första mål.
Bara fem minuter senare var det dags igen. En Tenhultsförsvarare nickade bollen bakåt i straffområdet och där fanns Thurn och med sin längd var hans överlägset först på bollen som nickades förbi Joakim Jans i gästernas bur.
– Ett riktigt forwardsmål och de är ju alltid kul att göra, menade Thurn om tvåan.
Målen gav IFK ett självförtroende som det var länge sedan de gulsvarta visade upp. Anton Persson sprang ifrån sina försvarare flera gånger på kanten, Burim Rexhepi trixade med Tenhultskillarna och Bobby Alm Nilsson slet kopiöst på mitten.
I andra halvlek hände dock det som var IFK:s mardröm när gästerna på sin första riktiga målchans i matchen (!) kunde reducera efter viss passivitet i försvaret. Klockan visade då på 54 spelade minuter.
Men faktum var att IFK inte som i flera tidigare matcher rasade ihop även om en liten osäkerhet smög sig in i agerandet. Man fortsatte ändå med bra offensivt spel och innan 3-1 kom hade Johan Birgersson exempelvis en boll i ribban. Trean för hemmalaget i den 67:e minuten blev dock helt matchavgörande när Filip Thurn vräkte in en frispark via marken sedan Burim Rexhepi gjorts ner.
– Det var väl ändå det snyggaste av de tre målen, skrattade Filip Thurn som hade ytterligare några chanser att öka på sin målskörd i matchen.
– Viktigast dock att vi kunde visa upp lite positiv fotboll för vår hemmapublik – det har ju inte blivit bortskämda med det under den här våren!

Tillbaka