IFK Hässleholm

24

Jun
2010

Tenhult-IFK 1-2

24/6 2010

Källa Kristianstadbladet: Äntligen kom det då en seger igen, blott den andra för säsongen. IFK Hässleholm tog en efterlängtad trepoängare borta mot Tenhult, och lämnade därmed över jumboplatsen i serien till Linköping.

– Det var viktiga poäng, viktigt att vi tog en trepoängare och inte bara en poäng. Nu har vi fått kontakt med de andra lagen, konstaterar en jublade glad tränare, Stefan Jansson efter 2–1-segern.

Hässleholm gjorde en bra match även senast, men hade då inte flytet med sig.

Det hade man i går. Ändå var det Tenhult som tog ledningen i matchen.

– De fick en frispark nära straffområdet precis i början av andra, som deras Christian Ström curlade över muren. Vi var lite för heta, vi borde inte dragit på oss frisparken över huvud taget konstaterar, Stefan Jansson.

Hässleholm kvitterade i den 61:a minuten, tack vare Burim Rexhepi, som fick en ny chans när målvakten lämnade retur på hans skott.

– Ett riktigt viljemål, säger Stefan Jansson.

Kvitteringen gav Hässleholm ny kraft, och knappt tio minuter senare kom också 2–1. Burim Rexhepi var inblandad även här, men spelade nu bak till Johan Birgersson som sköt in segermålet.

Noterbart från matchen är också debuten för lånet från Mjällby, Adam Larsson. Larsson gick in som mittback, och gjorde en riktigt bra insats.

Tillbaka