IFK Hässleholm

31

May
2010

Karlskrona - IFK 3-1

31/5 2010

Källa Norra Skåne: Fyra ödesdigra minuter i början av den andra halvleken blev IFK Hässleholms fall i Karlskrona. Då gjorde blekingarna två mål och matchen var i praktiken körd för Göingelaget.
– Efter en bra första halvlek tappade vi skärpan under några minuter i början av den andra, säger Alf Jönsson som tillsammans med Stefan Jansson tränar IFK.

IFK unga lag spelade, som så många gånger förr under den här säsongen, bitvis riktigt bra. Under den första halvleken var de gulsvarta det dominerande laget och borde haft en ledning i paus.
Laget skapade en hel del chanser men bollen ville bara inte in i motståndarmålet. Joel Wedenell hade en nick i stolpen me4dan Karlskronas målvakt gjorde en fin fotparad då Johan Birgersson hade ett bra läge. I övrigt hade IFK också ett antal hörnor och frisparkar.
- En 1-0-ledning till oss hade varit ett rättmätigt resultat, anser Affe Jönsson som gladdes åt att hans lag visade att de kunde föra spelet.

Den andra halvlekens upptakt blev katastrofal för Hässleholmslaget. Alexander Petersson utnyttjade ett sjabbel i IFK-försvaret och gjorde 1-0 innan det ens gått en minut. 2-0 kom tre minuter senare på en frispark fem meter framför IFK:s mållinje.
- Ett mycket, mycket märkligt domslut då domaren bedömde att Ricardo passade bollen hem och dömde frispark för bakåtpassning, säger en frustrerad Jönsson.
Pierre Nilsson, som en gång i tiden började spela fotboll i IFK:s lokalkonkurrent Hässleholms IF, satte den följande frisparken i mål till 2-0 vilket mer eller mindre punkterade matchen.
Fem minuter före slutet fick IFK ett litet hopp då Alexander Björnlund gjorde sitt första A-lagsmål och reducerade till 1-2. Målet kom efter ett lyft in i straffområdet där Christoffer Olsson vann en höjdduell med hemmamålvakten. Sedan kunde Björnlund hur enkelt som helst rulla in bollen.

IFK satsade sedan allt på en kvittering. Mittbacken Fredrik Hägglund skickades upp i anfallet för att sätta bättre tryck på Karlskronaförsvaret. Men chansningen gick inte hem utan Pierre Nilsson kunde rinna igenom och göra sitt andra mål för dagen.
- Resultatet var en klar besvikelse, säger Affe Jönsson som menar att när man ligger i botten är inte marginalerna på ens sida.

Positivt för IFK var att Viktor Bergström var tillbaka efter sjukdom och spelade sista kvarten. Till lördagens derby mot VMA är förhoppningsvis även kongolesen Guy Guy Lema klar för spel.
- Vi hoppas att pappersexercisen ska vara klar redan till kvällens reservlagsmatch mot Lilla Torg, säger Jönsson.
- Det ska bli intressant att se honom spela då det inte är lätt att bedöma helheten när det bara är träning.
Även om det ser tungt ut för IFK just nu med bara en poäng på sju matcher är inte Affe Jönsson orolig.
- Nej, vi kommer att fixa det här och ordna nytt kontrakt. Det är fortfarnande många poäng att spela om och det finns många tecken som visar att vi är på rätt väg.

Tillbaka